Fredag- Kreon tränar och Soya cyklar

Även denna morgon blev det en kortare träning för NN i ridhuset och om denna finns inte så mycket att säga mer än att vi tränar på enligt ungefär samma koncept som tidigare.

Efter träningen hastade jag ut med Kreon i en gräshage där han, gissar jag, har njutit i det otroligt för årstiden varma vädret.

Min bils temperaturmätare visade 22 grader när jag körde från jobbet och solen har gassat hela dagen.

Nu har jag precis kommit hem efter en cykeltur med snabbspringaren och inspirerad av gårdagens högkvalitativa och för att inte säga überintressanta film om Kreon kände jag att jag ville göra dess motstycke fast denna gången med kinesen i huvudrollen.

Om jag får säga det själv så lyckades jag absolut och förväntar mig en Oscar för bästa regi om inte annat eller vad säger ni om denna film ?

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  Det ser ut som om det går lite långsamt 😉 Eftersom hon gäspar. Hon är söt där hon springer. Jag har inte vågat mig på det där med Zahra.

  Hälsningar
  Görel, Zahra och Hilda

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Hihi…ja, det var lite roligt det där med gäspningen!

  Soya tycks nästan outtröttlig och är tack och lov rena skolboksexemplet vad gäller ”cykla med hund”.

  Hon springer lätt som en fjäder bredvid mig och drar aldrig i kopplet.

  Svara
 3. Hästis

  Ser skojigt ut när hon gäspar och springer… :-))

  Maken och jag har funderat på att skaffa hund och jag måste erkänna att innan jag började läsa din blogg hade jag ingen tanke på att whippet var något alternativ.

  Men efter att ha sett och läst om Soya har jag blivit förtjust och har läst på lite.

  Maken tycker dock att ”dom ser ju så rädda ut hela tiden”.

  Hmm… får väl försöka lobba lite till…

  Svara
 4. Anonymous

  Jag har inte vågat försöka, kanske får försöka med en åtgången. Två nybörjare på en gång är kanske inte det bästa. Får nog börja med att leda cykeln.

  Görel, Zahra och Hilda

  Svara
 5. Birgittas hästsida

  Hästis:

  Rädda?!?!
  Låt honom se filmen med Soya- inte tusan ser hon rädd ut *SKRATT *!

  Fördomen brukar vara att vinthundar är NERVÖSA (eftersom de ibland darrar av kyla och/ eller upphetsning misstolkas detta) men så är det absolut inte.

  Men: åk aldrig till en hundkappbana för att titta på whippet:)!

  Där är många helt uppskruvade (Soya är inte att känna igen) och inte alls sitt rätta jag.

  ALLA som träffar Soya brukar faktiskt bli mer eller mindre förtjusta, även hundrädda människor faktiskt- ett bra betyg :)!

  Svara
 6. Birgittas hästsida

  Görel:

  Det låter klokt! Att cykla med 2 KAN säkert vara MKT svårare beroende på hundar givetvis (Tommy hade säkert klarat flera stycken :))))).

  Men prova med din lugnaste hund och se vad du tycker!

  Svara
 7. Tessa

  Jag cyklade lite med min häst förr fast bara i skritt. Det gick riktigt bra även om många var skeptiska till det. Han var sån att när det strama i grimskaftet så var det stopp och då gjorde han inget mer men jag var medveten om riskerna med cykel och häst.

  Svara
 8. Birgittas hästsida

  Jag har också cyklat med en del av mina hästar- utan minsta problem!

  Det var faktiskt bland det sista jag gjorde med Archie innan han åkte- jag cyklade med honom från NN:s stall till vårt endast iförd grimma.

  Han drog iväg lite ibland men det var inte värre än att jag kunde hålla honom och slapp dessutom trampa på pedalerna :).

  Fast då var jag själv lite imponerad av oss- miljön vi cyklade i var inte helt ”tittfri” och då var det flera år sedan vi cyklade sist.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>