Det var för bra för att vara sant :(!

Redan när jag lärde känna NN tänkte jag att denna bekantskap var för bra för att vara sann- vad är oddsen för att en så skicklig ryttare och hästutbildare skulle bli en av mina närmaste grannar liksom?

När sedan NN samtyckte till att komma till ”mitt” ridhus 06.30 för att hålla träningar tänkte jag igen ”när ska jag vakna ur denna härliga dröm”?

Nu vet jag svaret; uppvaknandet kommer att ske om 1 månad då NN tar sitt pick och pack och flyttar till Stockholm- ett avstånd inte ens jag i min ivrigaste ambition kan överbrygga.

Det blir alltså till att byta tränare och det är givetvis hur tråkigt som helst och då inte bara för att nästa instruktör ”givetvis” inte kommer att vilja träffa mig i ottan.

För mig måste 3 kriterier vara uppfyllda för att jag ska vara nöjd med en tränare:

1. Matchningen: man måste ”klicka” med varandra, tro på tränarens idéer och denna ska ha en positiv inställning till ens häst.

2. Tillgänglighet: jag vill kunna träna minst en gång i veckan utan att tränaren ständigt ställer in, ändrar tiden, åker bort i flera veckor.

3. Pris: eftersom jag vill träna 1-2 gånger i veckan har jag inte råd med vilka fantasipriser som helst oavsett tränarens nivå.

Att jag varit priviligierad som fått rida på NN:s hästar, fått hjälp med att både sälja Archie och köpa Kreon har jag verkligen förstått och förväntar mig inte liknande ”bonus” av nästa tränare- nu hoppas jag ”bara” att jag med hjälp av NN även i denna fråga hittar någon som både Kreon och jag trivs med.

Ni kommer helt naturligt att få veta hur det går även om nästa tränare kanske får heta XX!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Usch vad trist! Jag vet hur viktigt det är med en bra tränare som man trivs med, Hoppas att du snart hittar någon minst lika bra!

    Svara
  2. Hästis

    Tråkigt när man tycker att man fått ihop alla vardagens pusselbitar på ett bra sätt.

    Men byggdes det inte ett nytt ridhus m.m? Vem tar över?

    Svara
  3. tvärsan

    Kul för oss här i Stockholm med lite nytt blod, men trist för dig.
    Vet du i vilken del av Stockholm hon kommer ha sin verksamhet? Norr, Söder, Väst eller Öst om staden
    Kanske kan man få ärva henne av dig?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>