Dagens (bet)fråga

 Elller går ni BET på den:))? 
 
För många herrans år sedan STAL jag och en vän till mig några sockerbetor som låg i ett jättelass på en åker.
 
Vår plan var att vi skulle ge dessa till min dåvarande häst Décima tänkandes att hon säkert skulle älska denna delikatess eftersom hon tyckte om betfor (som ju görs av just betor).
 
Men men…somliga straffar Gud meddetsamma höll jag på att säga….stölden ”straffades” genom att Décima vägrade att ta ens en tugga av stöldgodset hur vi än försökte.  
 
Jag har sedan dess aldrig mer försökt att mata någon häst med sockerbetor och den enda i vår familj som ibland knaprar på denna rotfrukt är Soya som då och då snappar åt sig en bit när vi går förbi bethögarna på hösten.
 
Nu är min fråga:
 
Var Décima ”konstig” som inte ville äta sockerbetor (morötter åt hon ”som en häst”) eller är det inte särskilt poppis bland hästar?
 
Äter era hästar sockerbetor eller har ni aldrig ens provat?   

En kommentar

  1. Minstral

    Jag har inte provat men hade inackorderingar förut som gav till sina hästar. De delade ner dem i bitar i maten och deras hästar tyckte att det var mums.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>