Lördag- myyyyyys

Efter en sovmorgon till klockan 7 begav jag mig till stallet för att hjälpa till med hagutsläpp då en av stallägarna går på kryckor efter en avramling.

När alla djur var utsläppta, Kreons box mockad och tvättad och fodret iordninggjort åkte jag hem för att syssla med något lååååångt tråkigare- lövkrattning.

Nu när vårt äppelträd är helt naket ansåg jag det mödan värt att kratta, kratta och kratta lite till och det blev riktigt fint när jag var klar.

Får se när maken och jag orkar ta itu med resten av gräsmattorna- nu tog jag bara en av tre.

Efter trädgårdsjobbet fanns det ork kvar att göra spagghetti och köttfärssås en masse så nu är nästa veckas lunchlådor klara :).

När klockan var 2 var det dags för hagintag och efter att Kreon hade fått äta lite red vi ut.

Nu går det finemang att lämna stallplanen men fortfarande blir det snurrande både här och där därefter.

Jag är dock väldigt tacksam över att ”bara” behöva ägna mig åt detta tröttsamma projekt hellre än att sitta på en häst som tex försöker sticka eller bockar och brallar- jämfört dessa olater tar jag snurrandet av min ”jag-fryser-fast-och-vägrar-att-gå”-häst vilken dag som helst.

Idag var vi ute i över en timme och jag var på ett strålande humör när jag hoppade av.

Nu ligger jag som vanligt i soffan med den kära värmefilten (LOVE IT!!!) och älskade doggy samt lite chips och godis- häääärligt!

Måste förresten absolut rekommendera er att följa Downton Abbey som går på ettan på lördagkvällarna- en fantastiskt bra serie!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. sofia

    *ler* ja du Birgitta, vi är rolig vi hästfolk. Vi har ”sovit ut” när klockan är 7.00 på morgonen! (känner igen mig:)

    Undra vad vi säger om vi skulle sova till 10?? Då har vi sovit bort hela dagen 😉

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Sofia:

    Ja, att sova till 10 finns inte på min karta, möjligen till 8. Sedan blir jag bara TRÖTTARE, om jag skulle ligga kvar.

    Dessutom hade dagen känts bortslösad, ja.

    Däremot har jag inga problem med att sova 1-2 timmar när som helst på dagen, när alla ”måsten” är avklarade. Då sover jag gott:)!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>