Söndag- kallare

Hoppla…i morse var det en hel minusgrad när jag körde till stallet och det kändes minsann.

Med hästen är jag inte pjoskig, han har varken tjockaste vintertäcket än eller ländtäcke när han rids trots helklippning (annars en vanlig syn i Skåne sedan veckor tillbaka) men själv (för att jag är en människa- INTE en häst :))) hade jag svårt att skiljas från termobyxorna innan jag hoppade upp i ridhuset.

Idag tränade jag på lite allt möjligt, att rygga några steg tex och att göra det rakt bakåt och inte ormlikt.

Provade som avslutning och under lättridning att göra lite travökningar och tycker nog att det börjar bli lite mer mellantravslikt nu och inte bara ”spring-spring på trumpinneben”.

Efter hagutsläpp putsade jag sadel, träns och stövlar och oljade även i de två förstnämnda lite, något jag slarvar med ibland.

Hemma blev det varma lussekatter i gapet och värmefilten runt benen- mina lår blir lätt som två istappar.

Innan det var dags för nästa måltid, lunchen (som maken åkte och hämtade…det fick vara nog med matlagning igår….) tillbringade jag och Soya en god timme i Dalby där Soya till sin förskräckelse såg en labrador som BADADE i kalkbrottet.

Det skulle hon inte ens få för sig att göra frivilligt den hetaste sommardagen och i sådant här väder…

Nej…hon skyndade raskt på stegen, rädd att knäpp-matte skulle få en av sina ”idéer” (en idé var att simträna med Soya just i kalkbrotten förrförra sommaren- det gick inte så bra om vi säger så…därom vittnade en viss hundägares klo-rivna lår när hon försökte hålla fast hunden som INTE ville vattenträna…).

Eftermiddagen har ägnats åt hagintag en masse, jag hade lovat att ta in stora stallets hästar (17 stycken).

Efter att ha borstat Kreon och låtit honom lufta kroppen från täcket en stund åkte jag för att tvätta den minst sagt igendammade bilen och nu ska jag bara ”finish off” en chipspåse från igår, det går ju inte an att ha sådant skräpande hemma he he….

Dalby….

…alltid lika vackert….

…..oavsett årstid!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>