Veckan som gått

Denna veckan har vintern skymtat genom ett fåtal minusgrader nattetid men som tack har solen visat sig på dagarna.

Vågar knappt skriva det men det var länge sedan det regnade och inte som hösten för 2 år sedan då det i princip regnade varje dag i säkert en månad och hagarna såg mer ut som sjöar.

Kreon fortsätter att glädja mig på alla möjliga vis- jag är verkligen förtjust i honom och det är såååå roligt med denna nya häst.

Jag var och hälsade på hans mamma och syskon i torsdags- jättekul!

Kul och bra så klart har det också varit att NN ridit Kreon 2 gånger denna veckan, jag kommer verkligen att sakna henne när hon flyttar om 3 veckor.

Uteridningarna känns inte längre som ett bekymmer, visst måste jag fortfarande snurra den fastfrusna hästen då och då men dels inte lika frekvent och dels så har bara det faktum att det finns en lösning (snurrandet) gjort mig mer avslappnad och obekymrad.

Jag är övertygad om att jag en dag kommer att skratta åt ”snurr-tiden” och under tiden är jag glad att Kreon inte gör något värre än så utomhus och att han tex mycket odramatiskt kan möta och skiljas från andra hästar vi möter när vi rider ut. Annars skulle det inte förvånat mig om han med sitt humör parat med att andra hästar lugnar honom hade vägrat att lämna alla han möter.

Hade jag kunnat förlita mig på stallkamrater med hästar som är snälla att rida ut och vi dessutom hade ridit på samma tider är jag övertygad om att jag inte ens hade behövt använda mig av allt detta snurrande men nu är det som det är; merparten av hästarna på anläggningen är inte så stensäkra utomhus som jag vill att de ska vara för att jag ska vilja använda dom som en trygg draghjälp och de som har sådana hästar rider aldrig på ”mina” tider.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>