Måndag- upp med flåset!

Idag har jag tömkört Kreon som liksom mina tidigare hästar är jättelätt och mycket fin att jobba på töm. Det har han varit från dag 1 så det är inget jag tar åt mig äran för men det icke desto mindre trevligt.

Eftersom jag inte vågat galoppera ute än och skulle jag göra det hade det snarare varit i ultrarapid 🙂 och inte i något konditionsfrämjande tempo passade jag på att göra det sistnämnda på töm.

Kreon galopperade på bra och utan några cirkuskonster- bara fokuserat och som jag ville.

Bra för honom att få sträcka ut lite också- att han kan galoppera samlat visar han ständigt :).

Det blev också lite trav över några kvarlämnade bommar på marken och som avslutning liiiite liiiite introduktion till tramp-träning.

Eftersom detta är ett känsligt djur fick jag ungefär samma tramp-antydan som efter att ha tränat 95 gånger på samma vis med Archie så förhoppningsvis kommer jag att komma längre med denna pålle än med godmodige Archie som inte var så lätt att elektrifiera :).

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Nu i början bara genom att gå ganska nära snett bakom och peta på korset alternativt bakbenen med en körpisk för att försöka få en förkortad skritt och helst några travsteg mer eller mindre på stället.

    Enklare om en går på marken och gör detta medan en sitter på och försöker bromsa lite men så här kan man i alla fall vänja hästen lite.

    Den får ju inte sparka mot pisken eller kasta sig/ vräka sig på framåt men ska ju inte heller bara att fortsätta att gå helt oberörd (lite Archies svårighet).

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Jennifer:

    Skåne vimlar av skickliga ryttare men de flesta vet jag inte hur de är att träna för och vill inte heller betygsätta de jag känner till för egen del då ”smaken är som baken” osv.

    Radar dock upp några namn nedan som jag vet dels rider bra och dels ger lektioner så kan du själv kontakta dom och/ eller forska vidare:

    Ebba och Mia von Essen
    Mattias Jansson
    Susanne Gielen
    Maria Borg
    Therese Källberg

    Det finns givetvis många fler (vinkar till läsarna om hjälp) men dessa vet jag säkert undervisar vilket ju inte alla gör/ vill/ har tid med.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>