Veckan som gått

Den gångna veckan har fortsatt att bjuda på temperaturer som snarare hör vår/ tidig höst till- många dagar har det varit uppemot 9-10 grader och det tackar man inte nej till, varken som djur eller husägare.

Soya kan springa utan täcke än så länge och Kreon behöver inget ländtäcke när jag rider ut.

Nedräkningen inför NN:s flytt pågår för fullt- om ca 10 dagar skiljs våra vägar men förhoppningsvis inte för gott.

Vi tränar på in i det sista och i veckan har det blivit 2 träningar, precis som vanligt.

2 uteridningar har det också blivit och jag tycker nog att det går framåt skulle man kunna säga lite ordvitsigt.

Kreon har mött får utan att falla ihop alternativt skena ut över bygden och numera behöver jag inte snurra honom fullt lika många gånger som från början så jag är nöjd.

Nöjd är jag också över att maken och jag nu vinter-preparerat trädgården, alla löv är uppkrattade efter en del möda (läs: 2 blåsor på mina händer).

Har sett att en del redan satt upp adventsljusstakar (!), jag tycker inte det var länge sedan jag packade ner våra!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Har också rätt många plusgrader, inte så mycket regn men trots det har det blivit väldigt lerigt i hagarna. Verkar nästan som om vattnet kommer underifrån (är det möjligt?). Längtar efter snön. Ang julpynt har detta till viss del plockats fram i helgen. Jag tycker det blir så trevligt med lite ljus, det är så himla mörkt överallt nu, knappt man hittar hem :).

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Prick:
     
    Jag längtar INTE efter snö och tycker att varje dag utan den är en gudagåva och detta av flera skäl.
     
    Vi bor på en liten väg (7 hushåll) och bekostar själva vår snöröjning= ju mer snö desto större kostnad för oss.
     
    Mycket snö kan också innebära svårigheter att ta sig till jobbet, bökigare med allting i stallet, styltor i hovarna osv.
     
    I Skåne blir ju snön sällan liggande utan förvandlas ofta till ett vattnigt blask- hade vi haft den typen av snö som man hade kunnat rida och tömköra BRA på hade jag möjligen resonerat något annorlunda.
     
    Vad gäller julpynt kan jag tycka att det är för tidigt att börja med detta i mitten av november (som jag sett), fina ljuslyktor och smålampor som är ”icke-juliga” kan man ju däremot börja använda så fort detta hemska mörker överfaller en (vi har själva lampor i nästan alla fönster).     

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>