Dagens (puss och kram)fråga

 
Häromdagen slog det mig att jag väldigt sällan ser män/ killar som pussar på sina hundar och ”gosar” med sina hästar och då började jag fundera på om det är ett typiskt kvinnligt fenomen?
 
Detta leder mig in på dagens fråga eller snarare frågor och det är:
 
Brukar ni pussa på era hundar?
 
Brukar ni pussa på era hästar eller hur visar ni att ni tycker om dom? Ger ni bara verbalt beröm?
 
För egen del både pratar jag en hel del med hästen och klappar honom mycket, både när jag rider och i den dagliga hanteringen (i boxen, på stallgången osv) men däremot PUSSAR jag honom aldrig.
 
Soya the dog får inte heller så ofta just pussar men däremot kelar jag ju otrolig mycket med henne och pratar bebis-språk à la Birgitta 4 år.
 
Doggy vill ofta gärna återgälda ömhetsbetygelserna genom att slicka på mig och ska jag vara ärlig så är jag inte så förtjust i det- i alla fall inte om det ska slickas i ansiktet.
 
Jag kanske tänker för mycket på var den lilla näsan och munnen varit och rotat för att uppskatta pussarna- vad vet jag :)))?   
 
Kan som ett nostalgiskt OT berätta att det när jag gick i grundskolan (på stenåldern således) fanns ett jeansmärke som hette ”Puss & kram”. Om man var cool och ”inne” så hade man antingen dessa jeans eller några som hette ”Gul och Blå”.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Jag pussar både Hedwig och mina hundar. 🙂
    Hedwig vill gärna lägga huvudet på min axel o stå o gosa en stund. Då är det svårt att låta bli att pussa henne. Mattes gullishäst!

    Svara
  2. Åsa T

    Jag tror det beror på djuret faktiskt. Min hund gosar jag ganska mycket med, vilket betyder att hon ligger på mig och jag klappar, Inte så mycket pussar.. Som sagt man vet inte var den där nosen har varit. 🙂 När det gäller hästarna så kan jag nog ibland pussa min lite på mulen, men inte särskilt ofta. Han är inte särskilt intresserad av att bli klappad på eller kelad med så den varan blir det inte mycket av. Däremot stoet som vi har visar tydligt hur skönt hon tycker det är att bli kliad och kelad med. Detta i sig innebär att både jag och mannen gullar betydligt mer med henne än med valacken. Jag pratar sällan eller aldrig babyspråk med djuren. Jag är nog helt enkelt inte typen. 🙂

    Svara
  3. Cecilia

    Ja, Gul&Blå jeans hade jag, då var man riktigt cool! 😉
    Jag pussar på både hästar och hundar, ja…
    Dingo är dessutom tränad att pussas på kommando och då kan man ju inte motstå att pussa honom på sidan av mulen, jättemysigt ju!
    Är däremot inte heller så förtjust i att bli slickad i ansiktet av hundar nej….

    Svara
  4. Anonymous

    Det är lite svårt att låta bli att pussa Zahra. 😉 Hon är en väldigt pussig hund och det gäller att vara snabb att pussa henne på nosen så man slipper få hennes tunga i munnen. :-b Tror nog att Soya och Zahra är ganska lika där. Hilda pussas lite försiktigare. Däremot kramas Hilda och jag mycket,. Hon lägger sina tassar på mina axlar och sedan trycker hon sitt huvud mot sidan av mitt ansikte.
    Jag pussar katterna också, där har jag haft en del pussiga katter med, det vill säga de pussar på kattvis, dra sin nos mot min näsa. Oftast har de haft något i sinnet då, velat ha en godbit eller något liknande. De är så uträknande.
    Hundarna däremot kommer och ”tankar trygghet” ibland, dvs jag är i något annat rum än de och så kommer någon av dem rusande för att antingen pussas, Zahra, eller kramas, Hilda, för att sedan rusa tillbaka till det de gjorde innan.
    De är roliga de små liven. 😀
    Hälsningar
    Görel, Zahra, Hilda och siameserna.

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Åsa:

    Ha ha…. Jag är bebisspråkets mästare:)))!

    Hade någon spelat in vissa konversationer med Soya med egenpåhittade ord osv undrar jag om de hade trott att jag var riktigt klok.

    Svara
  6. Jessica

    Ja, jag gullar såklart också med djuren, men jag undrar om inte de nämnda männen är snäppet värre. 😉

    Svara
  7. Jessica

    Hm, min första kommentar kom visst inte fram?

    Jag skrev iaf att både min sambo och min stallhyresvärd är väldigt gulliga med djuren. Det pussar, gosas och pratas bebisspråk.

    Så i min värld är det inte fråga om kvinnligt och manligt, utan vilken relation man har till djuren.

    Svara
  8. Ulla

    Självklart pussas det både på hästar och hundar! Hästarnas mjuka mular är oemotståndliga, speciellt vid sidan av näsborrarna:-)! Min ena hund (blandis shih-tzu/tax) vill alltid stanna vid varje trappavsats när vi kommer hem efter utgång (3:dje vån) och pussas, svansen går som en propeller och det går ju inte att motstå, så en liten slick på näsan blir det:-)!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>