Kreon talar ut!

Hej alla bloggläsare- Spiderboy här!

För ett tag sedan fick jag veta att inte nog med att Birgitta har en blogg- både Archie (träffade honom som hastigast för ett tag sedan, snygg som f…n men verkade inte riktigt ha fattat det här med GASEN…) och den där vesselliknande saken hon har (Soya, Mimmi, Pippi….blir inte klok på vad djuret egentligen heter….)har fått skriva inlägg, helt på egen hand och osencurerat dessutom.

Jag har redan berättat för er om hur det går till när jag äter (hoppas ni fick några listiga tips där) och idag tänkte jag berätta lite mer om mig själv och hur jag framlever mina dagar- det är ni SÄKERT mycket intresserade av!

Ja, som ni har begripit heter jag alltså egentligen Kreon fast Spiderboy låter mycket coolare (mig kallar Birgitta bland annat för MUPPIS- vad tusan DET kan betyda….hoppas det är något bra…) och jag är 6 år gammal.

Fram tills för några månader sedan kände jag inte ens Birgitta men DET har ändrat sig kan jag lova.

Nu träffas vi flera gånger om dagen, varje dag (kan bli lite tjatigt ibland om jag ska vara ärlig) och det känns som att mitt tidigare relativt kravlösa liv fick ett abrupt slut i och med denna bekantskap.

Nu är det ”Kreon gör si och Kreon gör så” i en aldrig sinande ström, jag får pyssla med sådant jag aldrig ens hört talas om förut (har hört ord som förvänd galopp, sluta…sluta med vad???, skänkelvikning och en massa annat) och det är tur att jag är så begåvad så att jag snabbt snappar upp vad den där människan på ryggen vill.

När vi först lärde känna varandra brukade jag faktiskt säga stopp och belägg ibland genom att sparka med mina ben men eftersom jag dels inte tjänade något på det och dels fick så mycket beröm när jag lät bli har jag slutat med det…temporärt i alla fall. Vi får väl se vad jag känner för framöver he he….den där Birgitta ska inte tro att hon bestämmer allt!

När vi rider ut har vi verkligen inte kommit överens om vem det är som bestämmer.

Jag tycker ju att det är den som ska GÅ som ska bestämma och inte den som sitter bekvämt på ryggen utan att röra en fena men Birgitta snackar något om att det är den som BETALAR som bestämmer.

Tja…jag hade gärna betalat men var ska jag få pengar ifrån liksom…har hört att jag mest KOSTAR pengar men det är ärligt talat inte mitt bekymmer. Det kostar att ligga på topp!

Annars ska jag faktiskt inte klaga.

Jag blir ompysslad som aldrig förr, äter gott och mycket, får nybäddat varje dag, har bra grannar och framför allt någon som hela tiden tjatar om hur DUUUUUKTIG jag är.

Det har jag så klart vetat lääääänge men ni vet hur det är: vissa saker kan man inte höra för många gånger, eller hur?

Nä..nu får det vara färdigpladdrat för idag- maten väntar och jag håller inte med om att den som väntar på något gott inte kan vänta för länge- jag vill äta NU!

Vi hörs säkert fler gånger- det här att skriva var riktigt kul och jag kommer nog att ha mycket att rapportera om även framöver.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Malin

  Hej Kreon!

  Så kul att du skriver!
  Du skrev att du äter mkt mat så jag undrar vad och hur mkt du äter?

  Mvh Malin

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Hej Malin!

  Kul att du uppskattar mina skriverier. Visst är jag skicklig :)?

  Vad gäller maten äter jag 13 kilo ensilage- det är lika torrt som hö och produceras här på gården liksom havren som jag bara får 1,75 kilo av.

  Sedan äter jag lite betfor, 3 dl soja (ja, inte Birgittas hund alltså) och 1/2 kg lucern. Som efterrätt kan det bli lite äpplen och/ eller morötter.

  Om JAG fick bestämma skulle jag äta 10 kilo morötter till om dagen men som jag skrev innan har jag inga pengar och Birgitta är lite snål på den punkten.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>