Lördag- mini-tränare

Även idag har det varit blåsigt men tydligen ska det värsta komma imorgon- hoppas INTE!

Jag kan inte med bästa vilja påstå att jag känner någon julstämning eller dylikt men idag åkte alla trettioelva adventsljusstakarna fram i alla fall. Om inte annat sprider de ett mysigt ljus så här i mörkret.

Vad gäller bristen på snö bockar jag av varje dag utan den med tacksamhet- förhoppningsvis lär den vänta på sig och inte mig emot!

Jag får väl sätta fasta broddar på Kreon nästa gång han ska skos (om 3 veckor) men det är också allt. Snösulor har jag aldrig trott på här i min del av landet men däremot har jag valt att inte sätta bakskor på Kreon förrän det eventuellt behövs till våren/sommaren, delvis för att hjälpa honom att gå OM det blir snö och is.

Idag blev det för ovanlighetens skull NN-träning på eftermiddagen och något som inte heller hör till vanligheten var att en fd elev/ anställd till henne red Kreon.

Detta har bara hänt en gång tidigare och anledningen till detta ryttarbyte är att jag kommer att ta hjälp av denna tjej en del framöver.

Förhoppningsvis kommer NN att kunna komma ner till Skåne och ha träningar då och då men eftersom denna tjej även ska börja arbeta på vår anläggning är min plan att ”utnyttja” henne som ett vakande öga framför allt på marken men även om jag tex skulle resa bort någon gång eller dylikt.

Denna tjej, som här på bloggen kommer att kallas Mini, är ju väl förtrogen med NN:s ridfilosofi och rider också Kreon bra, hon är mjuk men orädd- precis en sådan ryttare jag vill ha på hans rygg!

Det var hur som helst roligt att se Mini och Kreon idag- jag var väldigt nöjd med båda, så även NN :)))!

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  Tycker nog det verkar lite konstigt att inte sätta på skor bak, blir det is och snö så hjälper inte en oskodd hov.
  Det är förvisso bättre än en sko utan broddar men broddar runt om ger mkt bättre grepp.
  Skulle nog också satsa på sulor, förra året var det ett måste men man kan ju alltid hoppas att snön fortsätter att lysa med sin frånvaro =)
  Hälsningar Karin

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Karin:

  Jag har haft häst i över 20 år och aldrig någonsin använt snösulor. De är utmärkta ibland men så sällan att både jag och min hovslagare anser att nackdelarna överväger fördelarna.

  Stod faktiskt i förr-förra numret av Ridsport om just detta- det mindre lämpliga i att ha snösulor på barmark.

  Hade jag stått på en anläggning utan ridhus, med stora ”springvänliga” hagar osv hade jag troligen resonerat annorlunda men nu BEHÖVER jag inte ens rida ut om jag inte vill och i våra små hagar står hästarna mest och hänger, en och en.

  Visst kan olyckor inträffa ändå men jag tycker att jag har vägt för och nackdelar i samråd med min hovslagare och får helt enkelt hoppas att vi fattar rätt beslut.

  Och SKULLE jag mot förmodan ändra mig så är det inte skrivet i sten att Kreon ska gå utan snösulor/ bakskor – då ringer jag givetvis hovslagaren och får detta åtgärdat.

  Men att sätta på snösulor nu vid + 8 grader- näää…det överlåter jag åt andra (finns flera i stallet som valt detta).

  Svara
 3. Anonymous

  Nä men det förstår jag, snösulor behövs inte nu, förstod det mer som att du av princip var emot snösulor. Själv behöver jag det då våra hästar går i stora hagar och jag själv rider ut mkt.
  Har dessutom ridhus 10 min från stallet och utan broddar och snösulor hade det inte blivit mkt ridning förra året.
  Karin

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  I ”geggiga” och snöblaskiga Skåne menar JAG att snösulor mycket sällan behövs mer än några dagar, max 1- 2 veckor/ vinter, ffa om man har ridhus.

  Förra vintern var lite ”extrem” på det viset i Skåne- då blev snön faktiskt liggande ett tag.

  Hoppas det var ett undantag :))!

  Svara
 5. Stina

  Jag fick minsann ta en morgon-tid jag 😉 Båda jag och Sani sov i ridhuset fram tills ”NN” kom in!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>