Söndag- vinande vind!

Jag antar att jag inte behöver berätta för er att det har blåst idag- det har det väl gjort i hela Sverige gissar jag?

Tack och lov gick det att släppa ut hästarna i morse- det var uppehåll och inte fullt så ”windy” som det blev efter lunch.

Då hade det också regnat i omgångar om när det började blåsa upp mer rejält fann vi för gott att ta in hästarna någon timme innan deras egentliga intagstid- hellre det är att riskera olyckor med hästar som var både dyngsura och lite uppeldade av allt blåsande.

Idag var det jag som hade lovat att ta hand om både utsläpp och intag i stora stallet vilket innebar att 15-talet hästar stod på min lott- bra motion vill jag lova.

Mer motion blev det i Dalby där Soya och jag mötte upp Åsa, Gandy och Trillik och efter 1,5 timme i delvis regn, blåst och vandring i lite kuperad terräng var vi mer än nöjda.

Dagen har verkligen varit späckad; jag har även jobbat hos NN några timmar och som avslutning blev det tömkörning av Kreon i ridhuset.

Ursprungsplanen var att rida ut men det var innan detta hemska väder kom över oss- inte ens jag är så dumdristig att jag ger mig ut i så kraftig blåst.

I ridhuset var det strömavbrott liksom i stallet och intilliggande hus men turligt nog tittade solen fram mitt i alltihopa och det gick faktiskt att se hur bra som helst utan belysning (klockan var bara tre).

Idag fortsatte jag att träna på halvhalter i trav samt provade också att minska volterna i galopp tills de var kanske 5-6 meter i diameter. Gjorde också några ryggningar på töm- gick jättefint.

Nu är jag faktiskt ganska trött i kroppen- det tar på krafterna att hålla igång i mer än 10 timmar i sträck. Vem sa att söndagen är en vilodag :)?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>