2011- ett mellanår för många tävlingsryttare?

Satt och kollade i tävlingskalendern om det inte finns någon lite tävling kvar som Kreon och jag skulle kunna bevista men nix- dessa är i alla fall i Skåne slut för i år.
 
Och funderandes kring årets tävlande för min egen del då det ju blev en hel del starter innan Archie såldes kan jag konstatera att det verkligen inte blev som jag hoppats på.
 
Visst vann vi en LA:4 men det var också årets enda rosett, vi var första ekipage utanför placering flera gånger men minst lika många gånger om inte fler var resultaten tämligen usla.
 
Och faktum är att när jag började gå igenom 10-talet dressyrtävlande vänner/ bekanta som först ”came to mind” så undrar jag om NÅGON av dom tycker att dom har haft ett bra/framgångsrikt tävlingsår?
 
Det har varit halta och på annat sätt sjuka hästar, omotiverade och olydiga hästar, sega och trötta, för vilda och busiga. En del ryttare har av olika anledningar inte velat eller kunnat träna som de ville, någon har uppenbarligen satt ribban för högt och ”misslyckats” på grund av detta.  
 
Så det känns som att 2011 för många varit ett mellanår eller är det bara som jag inbillar mig utifrån mina egna inte speciellt lyckade prestationer?
 
Vad säger ni som tävlar? Är ni hyfsat nöjda, supernöjda eller rent av ganska besvikna?

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna-Kajsa

  Ja, jag är definitivt en av dem som haft ett mellanår tävlingsmässigt. Jag hade skadad häst förra vintern och var inte igång förrän i april. Tävling var inte att tänka på förrän framåt augusti, och då såg vår tävlingstermin här så eländig ut att jag bara hade kunnat göra en eller kanske två starter. Tränaren och jag kom överens om att det inte var någon idé att köpa licens. Men jag är laddad inför 2012!

  Svara
 2. AnnH

  Våren var inte alls dålig med många segrar och placeringar med båda mina hästar, och ffa att målen vad gäller svårighetsnivån för den äldre uppnåddes.

  Att det sen av flera skäl inte blev en ENDA tävling i höstas gjorde mig mindre, en säsong är … bara en säsong. Året 2011 var inget fantastiskt år, men inte heller dåligt om man ser till helheten.

  Svara
 3. Dressyrtant

  Jag har haft ett okej år där vi har blandat och gett… Vi debuterade LA förra året och det här året har vi kunnat vara med under mer tävlingslika förhållanden.
  Vårsäsongen gick okej och vi var utanför placering vid några tillfällen.
  Vi bytte stall i augusti och innan hästen hade acklimatiserat sig tävlade vi bara en gång med anskrämligt dåligt resultat.
  Avslutade säsongen med en vinst i allalfall så nu ser jag fram emot våren.Just nu är det dock basträning som gäller, hela vintern.

  Svara
 4. Anna

  Min tävlingssäsong blev inte vad jag hoppades på. Hästen var urfin hela vintern och första halvan av våren. Första två starterna var ganska ok men sen vet jag inte riktigt vad som hände men det var mycket protester och sparkande efter skänkeln. Gjorde en vetcheck på henne och vi hittade inget större fel på henne förutom att hon möjligtvis var lite överansträngd. Har funderat en del och kommit fram till att protesterna eventuellt berodde på kombinationen lätt överansträngning, för långa utevistelser och brunst. Hon fick vila några veckor från dressyrtränandet men förbättringen kom inte förräns hon inte gick ute i hage större delen av dygnet längre. Jag har alltid velat ha henne ute så mycket som möjligt men anar att det kanske inte funkar om jag samtidigt vill tävla lite högre klasser. Upp till LA funkar nog men inte sen. Iallafall inte på min häst. Ska jag låta henne få gå ute mycket får jag låta bli att tävla under den perioden nästa år.

  Dock känner jag mig nöjd med de sista tävlingarna vi gjorde. Även om resultatet inte blev så högt pga missar som gav 0 i betyg eller 2-3 så hade jag en väldigt bra känsla som hela tiden blev bättre. Sista tävlingen var hon riktigt fin och vi fick riktigt bra betalt för den ritten också. En msvb2 på 66%. Jag har gjort lite förändringar i träningsupplägget. Bla har jag lagt bort spöet och istället fokuserat på att hästen ska gå fram för skänkeln i stället för spöet..vilken skillnad det har gjort!
  Rider också mest på träns nu istället för kandaret som bara åker på när det är tävling eller någon speciell träning. Har också gjort en stor skillnad. Nu fortsätter vi stärka och förbättra allt över vintern och så tar vi nya tag 2012!

  Svara
 5. Anna

  Nej hon åt mest hela tiden. :-)Hon är ju sto så i samband med brunsterna blev hon spänd i ländryggen och sannolikt rätt öm. Sparkade efter skänkeln och studsade mest på bakbenen..eller spjärnade med bakbenen och stoppade huvudet mellan frambenen…Inte många poäng på de momenten eller formen..:-))
  Jag kommer ha henne ute mycket nästa år också en period men inte när jag ska tävla. Hon skulle kunna få en period i slutet på juli eller början av augusti.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>