Speciella annonser del 413, mer gör-det-själv

Då och då gör jag mig lustig över NH-produkter och dylikt skrafs som säljs till hutlösa överpriser- här ännu en sådan produkt.
 
Hurivida den hjälper mot en bufflig häst låter jag vara osagt (konstruktionen ser onekligen klen ut men skenet bedrar kanske….) men klart är att man, om man är lite händig, troligen hade kunnat knyta ihop lite snöre till en likadan grimma utan att lägga nästan 200:– på köpet.
 

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Annelie Magnuson

    Mycket bra grimma faktiskt då den kan användas som en helt vanlig grimma också. T ex om man behöver ”ta i” lite när man lastar så använder man ”nosringen” – och sen sätter man fast hästen i vanliga ringen under hakan. Jag gjorde egen sån grimma – splitsade ett rep med ringar från en slaktad grimma. Blev ju något billigare fast kanske inte lika snyggt!

    Svara
  2. Anna Backman

    Min lokala hästaffär säljer en grimma med hållare för en kedja som sitter precis som ett strypkoppel runt nosen, alltså som en löpsnara. Yukk!

    Svara
  3. Minstral

    Fast repgrimman är ett utmärkt verktyg för att förfina kommunikationen med sin häst från marken. Detta används långt ifrån bara av NH-utövare. Jag skulle vilja drista mig till att säga att väldigt många fler inom alla discipliner skulle behöva använda sig av repgrimma då och då för att få en mer väluppfostrad och lyhörd häst. Jag har förut avfärdat repgrimman som dravel – tills jag köpte en själv när jag skulle lastträna och upptäckte att man ger hästen mycket tydligare signaler med denna grimma. Den är ett hjälpmedel för att förfina hjälper precis som sporrar, spö m.m. Alltså rätt använd är den ett utmärkt redskap:)Priset var hutlöst, min repgrimma var betydligt billigare. Att knåpa ihop en själv har jag verkligen inget intresse av;)

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Ha ha Minstral!

    Nä… JAG skulle nog aldrig lyckas knåpa ihop NÅGOT- är helt ”lost” vad händighet i dessa sammanhang anbelangar.

    Låter ju bra att grimman är så effektiv- som du säger finns det många olydiga djur att fostra :).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>