Veckan som gått

Ibland när jag ska sammanfatta den gångna veckan kan jag knappt komma ihåg vad som hänt- med andra ord kan det inte ha varit något spektakulärt :)!
 
3 uteridningar har det i alla fall blivit- vi fortsätter våra ensamritter och snurrningar när det behövs, mycket mer finns väl inte att säga om detta i dagsläget.
 
Min plan är att rida ut mycket oftare när väder och ljusförhållanden tillåter detta- jag tror att Kreons ”ifrågasättande” hade minskat eller rent av försvunnit om han blev uteriden i princip veckans alla dagar under en period och eftersom han är så fin att arbeta när han väl GÅR så kan man ju lika gärna dressyrträna honom utomhus tänker jag.
 
Mini har hjälpt mig 2 gånger denna veckan och det är ett samarbete jag uppskattar mycket.
 
Även här går allt sin gilla gång- fokus ligger på trampträning och bytes-dito och detta är ju inget dom görs i en handvänding utan både teknik OCH styrka måste tränas upp liksom för all del ACCEPTANSEN hos hästen för det är banne mig inte alla hästar som bara ställer sig och trampar eller gör rena byten så där rakt upp och ner- tvärtom enligt mig erfarenhet.
 
Nu har jag inte haft möjlighet att följa hur ”proffs” sköter denna delen av utbildningen så det kan jag inte uttala mig om men bland oss ”amatörer” har jag sällan och aldrig hört om någon som lärt sin häst att varken byta, piaffera eller gå i passage hur enkelt som helst.
 
Löshoppning har också stått på schemat och jag börjar undra vad det är med mig som gör att ALLA hästar jag ägt löshoppar så bra trots att jag valt dom för DRESSYR-ändamål :))).
 
Vädret har varit varierat- både sol, regn och snö har härjat i Staffanstorp och jag gissar att det kommer att vara så ett tag till.
 
Att det blir ljusare på eftermiddagarna/ kvällarna för varje dag som går märks faktiskt mycket och det är otroligt skönt tycker jag.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Jag tror det är klokt av dig att vara så ihärdig med uterittsträningen. Som du vet har jag ju haft liknande bekymmer med Am. Jag bestämde mig för att rida ut ensam en gång i veckan, men då var det som att börja om på noll varje gång. Först när jag verkligen bestämde mig för att ta tag i saken och red ut flera gånger i veckan fick jag resultat.
    Ang byten har jag haft hästen som var undantaget. Min Ax hade extremt lätt för att lära byten. Det tog ca 14 dagar för oss – och då hade jag aldrig ridit byten heller… Efter två månader red vi byten i vartannat. Det är först i efterhand jag fattat att det är så mycket svårare för de flesta. Särskilt serierna trodde jag att alla kunde göra så lätt bara de kunde byta. Ack vad jag inser att det är fel nu…

    Svara
  2. Anna-Kajsa

    Jag väntar med spänning på att få se om hon nedärvt den förmågan till sin son 🙂 Hugo är ju så mycket bättre än hon på många sätt, så det är väl kanske för mycket att hoppas att han fått just den egenskapen från henne.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>