Om du vill skratta

Blev tipsad om den här roliga tråden på Buke av en annan bloggare http://filippashastliv.blogspot.com/:

http://www.bukefalos.com/f/showthread.php?t=1123413

Ett exempel (tråden handlar om ”bisarra provridningar)”:

Jag skulle provrida en medryttarhäst. Allt lät bra, det var gratis, hästen var välutbildad (hopphäst), en häst med superstam som precis blivit köpt från Tyskland för många hundra tusen kronor. Ganska stor.

Jag kommer till stallet, ägaren är ganska trevlig och hästen står uppbunden. Stor är den (det visste jag ju) och snäll. Vi kommer till ridhuset och ägaren ska rida. Hästen ser supertrevlig ut, precis sån som jag gillar (dvs med lite nerv och go i). Då säger ägaren:

– Ja det är viktigt att hästen inte går i form, för det är ju en hopphäst.

Jag undrar om jag hört rätt och hon upprepar ovanstående med tillägg

– Han kostade många hundra tusen och kan bli en stjärna, jag vill inte att han ska förstöras med dressyrridning.

Happ. Jag skulle ju mest rida ut ändå tänkte jag och då säger hon:

-När du ska rida ut är det viktigt att du inte sitter på honom när han går på asfalt och sånt. På vår uterittsrunda har jag ställt stolar så du kan hoppa upp igen efter att du satt av när du går över saker. Han är ju stor.

Det blev inget med den hästen 1 månad senare är han till salu (hon hade barn därför ville hon ha medryttare) och frågade om jag ville köpa. Hade tyvärr ingen chans till det och priset var högt för mig. Sedan fick hon sålt honom, för 30 000 kr.

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>