4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  Usch! Något sådant skulle jag aldrig vilja se in någon hästs box.
  Hästar sparkar av en anledning. Skulle först göra en vetcheck sen se över rutinerna i stallet ordentligt. Upplever att hästar som sparkar är ofta frustrerade(hungriga, utråkade osv)
  /Anna

  Svara
 2. Eva i Lux

  Calvin som gärna ”sparkar” (mest står han och liksom bara lyfter benet) när han äter, skulle med dylik atrapp med säkerhet stå som en telefonstolpe mitt i boxen utan att våga röra på sig.

  Vet ju inte hur det funkar, men hos mig är boxen hästarnas hem och trygga plats, ingen el där inte!

  Svara
 3. Birgittas hästsida

  Instämmer. Finns mycket annat man kan prova och att se över stallrutinerna är väl steg 1. Kanske behöver hästen komma ut mer, få mer mat, en annan boxgranne eller i varje fall lite mer avskildhet genom att man tex sätter upp någon form av boxgardin.
  Det sistnämnda hjälpte jättebra på en tidigare arg häst i stallet- den trivs bäst ensam verkar det som men eftersom det inte går att utrymma hela stallet 🙂 funkar avskild och något avskärmad box bäst (den kan ändå se ut i stallet).

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Kreon kan också när han äter och tycker att grannen tittar för länge på honom sparka lite lätt i väggen men det sker inte med en sådan frekvens att jag känner att det är ett bekymmer, än mindre att jag vill ”el-uppfostra” honom.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>