Tisdag- jag funderar och analyserar

Så bra det är att ha er bloggläsare att bolla tankar och funderingar med!

Jag får ibland riktiga tankeställare och känner att jag måste tänka efter och inte bara göra…och det är bra!

Efter de senaste dagarnas diskussioner huruvida Kreon är för olydig för skänklarna, om jag har gått för fort fram med honom osv har jag verkligen tänkt till och insett att vissa saker ska jag fortsätta med, andra inte och en del ska jag bli ÄNNU mer vaken på hur det egentligen ”går till”.

För att börja med det sistnämnda ska jag absolut försöka få Kreon ännu mer på hjälperna I ALLA SITUATIONER- inte bara i det ensamma ridhuset. Detta har jag förvisso varit inne på sedan många veckor tillbaka men eftersom Kreon har varit så fin att rida länge så har jag slappat till mig och inte tränat tillräckligt på detta-fast det behövs, det bevisades ju i söndags.

Sedan vidhåller jag att Kreon inte generellt ”gör som han vill” eller ”lyssnar när han känner för det”, både passet dagen innan tävling och passet dagen efter var med mina mått mätt underbart fina och jag hade verkligen inget att klaga på- men då red jag också under lugnare former än på tävlingen.

Det jag ska sluta med temporärt är trampträningen- dels tycker jag nu att jag har fått lite av den styrka jag eftersträvade med denna träning och dels vill jag se om att sluta med trampträningen lugnar ner Kreon på bortaplan och när vårt eget ridhus är fullt av hästar.

Det jag däremot ska fortsätta med är den övriga träningen med skolor, skänkelvikningar, förvänd galopp och lite bytesträning med Mini i sadeln- allt detta fungerar fint PÅ VÅR NIVÅ.

Ja, dessa tankar sysselsatte mig under dagens uteritt- ännu något som måste förbättras genom ”vanans makt”. Nu var det ett tag sedan jag red ut regelbundet och genast vill Kreon testa ”ska jag verkligen…”.

Tack och lov går utomhustestningen inte ut på att kasta sig iväg i galoppen utan är mer av typen ”jag tvärstannar och vägrar att gå”.

Idag galopperade jag mer än jag någonsin gjort förut ute- gjorde säkert 10 galoppfattningar utan ett enda ”missöde” så det var ju kul.

Red också lite slutor i trav utmed en grusväg och njöt som alltid över hur otroligt lätt Kreon flyttar sig i sidled- från vänster sluta till höger sluta fram och tillbaka som den enklaste sak i världen och med extremt små hjälper från mig.

Denna övning gjorde jag ju mycket med Archie som hade så svårt för slutan för höger skänkel och trots många, många träningstillfällen så fick han nog aldrig till slutorna lika lätt som Kreon får hela, hela tiden.

Ja, olika falla livets lotter :), ska bli roligt att se om slutorna blir lika fina den dagen de ska visas på tävling men under tiden kan jag ju ha dom att glädja mig över eftersom jag i så många år kämpat mer eller mindre förgäves för att ”få till” dom.

En kommentar

  1. Ida

    Tror du gör helt rätt dom pausar med trampandet. Det blir lätt ett försvar till att inte göra annat när man börjat öva in det. Jag hade en Ampere-häst som använde det i tid o otid och det tog tid att träna bort. Lycka till o kämpa på, du har en fin pålle att tampas med :o)
    Mvh Ida

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>