Fredag- Kreon provtestar

Eftersom Kreon bara skulle jogga i låg form idag tänkte jag att jag lika gärna kunde göra detta på ridskolan (det blåste förfärligt ute) och nu introducera ännu en svårighetsgrad i vår träning; att BÖRJA rida samtidigt som ridskolan.

Jag har ju de föregående gångerna börjat med att rida på egen hand och då har inte ridskolan kommit förrän efter kanske 30 minuter men idag ville jag alltså göra det svårare.

Och svårare upplevde Kreon det nog för medan han de andra gångerna inte gjort en enda ”grej” så fick han idag ett ryck efter kanske 5 minuter- precis som han har gjort när han dummat sig på tävling.

Konstigt det där att han först börjar att gå som en klocka i några minuter för att därefter ”sätta igång”.

Idag hann jag trava i 1 eller 2 varv när Kreon tvärstannade mitt på en långsida och frös fast.

Tack och lov hade ridskolehästarna inte börjat skritta än (de stod på medellinjen) så Kreon störde ingen och jag blev varken stressad eller förskräckt (som på tävling) utan tänkte bara ”BRA… då har vi chans att arbeta med detta nu”.

Och jag vet inte om Kreon kunde läsa mina tankar för efter att jag försiktigt snurrat honom något varv så gick han utan minsta protest resten av passet.

Jag red mitt bland 9 lektionshästar, fattade galopp flera gånger och kunde rida ”kors och tvärs”- utmärkt!

Vi travhoppade till och med två hinder (det var hopplektion) och jag bjöd på kandidatur till ”Sveriges fulaste hoppsits” i mina dressyrläder men det bjuder jag på:).

Tycker faktiskt att det var jättebra att Kreon krånglade lite men kunde fås att förstå att det inte var något med det utan att vi kunde jobba vidare ändå och att det varken blev argt piskande svans, bockningar, stegring eller ”jag vet inte hur man fattar galopp” känns som framsteg som jag hoppas består.

En kommentar

 1. Madeleine

  Det kommer snart att vara ett minne blott av kreons testningar.
  Ett annat ämne, hur många timmar per dag har du och dina läsare era hästar ute? Går dom ensamma? På mitt stall kommer dom ut mellan 9-10 och in 12-13. I mina ögon sett kort tid.
  Finns det inte en lag nu som reglerar hagtider, hagstorlekar. Eller är det bara en rekommenderande lag?
  Kan ni tänka er att låta hästarna få en sammanhängande vila/bete? Eller fördärvar det tävlingssommaren?
  Kul att höra andras åsikter.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>