Tillbakablickar: när både Birgitta och en massa kor konstant åt gammal mat

Inlägget härom dagen om bäst-före-datum på mat osv fick mig att minnas något som utspelade sig i min ungdom…nej inte på 1800-talet men väl för ca 25 år sedan.

Jag var på den tiden tillsammans med en kille som bodde mer eller mindre granne med den fabrik där det producerades bla Jacky joghurt och chokladpudding.

Killen och hans föräldrar (som hade ett lantbruk i krokarna) hade någon slags deal med fabriken som gick ut på att de fick allt som hade blivit felmärkt vad gällde datummärkningen GRATIS- och det var mycket kan jag lova.

Ibland hände det tydligen att maskinen som skulle datummärka alla förpackningar ”gjorde fel” så att det tex blev instämplat att en chokladpudding redan skulle vara utgången i datum när den precis hade paketerats.

Hur som helst gick det tydligen inte att korrigera dessa felmärkningar och i stället fick killen och hans föräldrar PALLAR med joghurt i olika smaker som de därefter utfodrade sina kor med.

Själv försåg de sig givetvis också med joghurt och även med chokladpudding och det sistnämnda åt även jag tills jag storknade.

En härlig tid! Och nej…jag föråt mig aldrig utan tycker fortfarande att denna pudding är hur god som helst.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Prick:
     
    Jodå, deras kor fodrades med detta men i stället för vad och i vilken mängd har jag ingen aning om. Killen och jag var inte tillsammans så länge och jag hade ingen direkt insyn i föräldrarnas lantbruk. 

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>