Lite om min pilateskurs

Jag har alltså deltagit i en 10-gångers kurs i pilates och anledningen till det kan man väl säga är att bland annat bloggläsare tipsat mig om att detta kunde hjälpa mig att förbättra min sits.Jag har aldrig varit någon stilryttare och åren med Archie gjorde inte saken bättre, snarare sämre- allt ”jagade” av honom bidrog inte precis till att jag kunde koncentrera mig så mycket på mig själv så att säga.

När jag läste om en kurs ”pilates för ryttare” på Facebook som dessutom skulle hållas av en tjej som jag kände för tusen år sedan tvekade jag inte utan anmälde mig, dessutom med vetskapen att kursen för min del skulle vara GRATIS eftersom den ersätts av den friskvårdsersättning på 1000:– som vi har rätt till på mitt jobb.

Så under 10 kurstillfällen (sista gången till häst) har jag och några kvinnor till (vi har som mest varit 7-8 stycken) lärt oss att kontrollera våra kroppar bättre och jag tycker nog att det har gett effekt vad gäller min sits ja.

NN påtalade att jag satt bättre redan efter några veckor utan att veta om kursen och det var ju ett gott betyg.

Träningen är inte på något sätt jobbig tycker jag, man blir inte svettig och man kan ta det i sin egen takt och så mycket som man klarar av.

Vi har inte använt oss av bollar vilket i alla fall jag förknippade med pilates utan det enda man behövde ha med sig var en pilatesmatta (jag köpte min för en femtiolapp i Ullared).

Är man inte intresserad av att delta i någon kurs finns det även en video som vår instruktör har gjort och som säljs via hennes hemsida eller Ridsport (kostar ca 200:–).

Vill ni veta mer kan ni gå in på http://www.pilatesforlife.se/

 
Och eftersom jag så oftar tjatar om hur liten världen är så måste jag ju givetvis också berätta om en av kursdeltagarna som vi här kan kalla XX.Det visade sig att XX inte bara är hästintresserad utan också…tadaaaa…VINTHUNDS-intresserad och inte nog med det; hon var en av domarna som godkände ett av Soyas licenslopp när hon tog sin LC-licens för något år sedan. Ja, som sagt…världen är liten….

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>