10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Helena

    Visst är det märkligt? Min äldsta katt som är en spinkig liten herre på 3,6kg lyckas tränga undan både mig och mannen i sängen 🙂

    När du ändå pratar om hundar så tänkte jag fråga: du har ju haft både greyhounds och nu whippet – hur stor tycker du skillnaden är lydnadsmässigt?

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ingen skillnad för min del men både hanhundarna och Soya har varit/ är väldigt ”milda” i temperamentet och inte kaxiga med en massa egna idéer förutom jaktinstinkten på hare/ kanin.

    Den har/ hade alla 3 lika mycket men det kan tydligen också variera och tränas bort.

    För egen del tror jag att man som ägare präglar hunden otroligt mycket så vida den inte är ”extrem” åt något håll.

    Svara
  3. Helena

    Tack Birgitta 🙂 det var väl lite det jag har hört också, men det är alltid ”skönt” att höra det first hand också.
    Just nu lutar det väldigt mycket åt en whippet men det lär som sagt dröja ett tag till, även om Helena 12 år planerar för fullt, haha!

    Svara
  4. Anna-Karin Eng

    Whippisar älskar ju att dela täcke/säng/soffa med en människa. Det är vidrigt att sova ihop med mammas två jyckar. De flyttar inte på sig. Lagd whippet ligger.

    Svara
  5. Linda Ferne

    Prova dela säng med en 46 kg tung schäfer.. När han sträckte på sig välte han ner mig i sovande tillstånd ur sängen.. Lagd schäfer ligger oxå..!

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Anna-Karin: Jag vet endast en av typ 20 whippetägare som INTE har sin hund sovande i sängen. Och han hade det också i början med stod inte ut med att hunden inte låg stilla utan flyttade sig under natten.

    Tror att just säng/ soffliggande hade varit något av det svåraste att lära ev whippet av med- det ligger (ORDVITS) liksom i deras natur:)!

    Svara
  7. Birgittas hästsida

    Linda:

    Min schäfer VÄGRADE att ligga i sängen- hon blev för varm.

    Och ärlig talat hade det nog inte varit så fräscht- hon var långhårig.

    Sedan vi skaffade Soya undviker vi vita lakan :)))!

    Svara
  8. Jenny

    Jag har chihuahua på 3kg som på något vis under natten alltid lyckas ta upp halva sängen så att jag ligger ihopkrupen. Undrar varför han behöver en halv säng?

    Svara
  9. Minstral

    Har också schäfer som varken vill ligga i säng eller soffa, blir för varmt.

    Jag promenerar ofta med en kvinna som har italienska vinthundar, hon brukar säga att vill man inte ha hundar i soffa eller säng så ska man inte skaffa vinthundar:)

    Svara
  10. Anonymous

    Svarta lakan passar bättre. 😉 Mina ”vita” lakan är inte vita efter att Zahra sovit en natt på dem. Svart hund på vita lakan blir inte så bra. Hildas rödbruna syns inte lika mycket. Man kanske skulle färga lakanen!

    Hilda och Zahra sover på varsen sida om mig, varmt och gott. HAr tidigare haft katter i sängen, men inte sedan Hilda kom. De var också svåra att flytta på. Så då köpte jag en stor säng (160 cm bred) bara för att jag och katterna skulle få plats. Det är jag glad för idag, för två whippar och jag i en 90 cm bred säng hade inte fungerat. 😀

    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>