Hårvård och sårvård (med bilder för nyfikna)

Igår fixade jag med Kreons för långa hår och idag var det dags att ta itu med den egna kalufsen.

Jag upptäckte för ett tag sedan att frisörsalongen som är granne med min arbetsplats erbjuder ”elevklippning” för 100 kronor och när jag undersökte saken närmare visade det sig att ”eleven” i själv verket är utbildad frisör från Bosnien men att hon behöver träna på språket.

Tja….dels talar jag ju serbiska och förstår därmed bosnier lika lätt som en stockholmare förstår en göteborgare och dels vill jag inte att frisören ska prata med mitt hår utan klippa det.

Och klippningen blev alldeles utmärkt första gången jag gick dit så jag återvände idag och blev lika nöjd.

För er som bor i Malmö kan jag alltså rekommendera Salong Valencia på Bergsgatan 44.

Om dagens veterinärbesök hos Kreon kan jag berätta att vi känner oss försiktigt positiva då läkningen än så länge går mycket bra.

Vi sprang också med djuret och där kom nog min djupaste suck av lättnad.

I söndags direkt efter skadan sprang Muppis som en virvelvind, i tisdags ville han inte alls trava och när jag jagade på honom hoppade han fram som en skadeskjuten kråka medan han idag åter både VILLE och KUNDE springa hur bra som helst.

Sista antibiotika-sprutan ska ges imorgon, såret ska åter läggas om på tisdag och då kan jag förhoppningsvis börja gå på kortare promenader med sjuklingen.

Men men…än är det långt till ridning och jag tar fortfarande en dag i taget.

Såret i tisdags.

Såret idag när bandaget togs av.

Ingen svullnad!

Efter tvätt. Här ser man hur mycket såret faktiskt har dragit ihop sig på bara 3 dagar.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Det ser jättebra ut. I dag blev Lilla Prillan snart tre veckor trampad av sin mamma. Sydd på insadan av kotan-kronan. Hoppas att det ser lika bra ut som Kreons sår på måndag när det är dags för omläggning. Skönt med en ex ägare som är veterinär. Passar oss Hippokondriker med omedelbart bekräftelse behov.Säger hon som ser sin affärsverksamhet som en en del i hennes terapi.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Anna:

    Först var jag besviken över att Kreons sår inte gick att sy men då hade kravet på stillhet (för att stygnen inte skulle gå upp) varit ännu större och det undrar jag om Kreon hade klarat.

    Tror det betyder jättemycket att han kan gå ute med de andra även om han står i sjukhage.

    Och ABSOLUT är det en fördel att Kreons fd ägare är veterinär- det har jag tyckt från dag 1.

    ”Omedelbar behovstillfredsställelse”- det är jag det :)!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>