Torsdagen- ledaren leder

Idag valde jag att ta vår dagliga promenad redan på morgonen tänkandes att det är mycket mindre trafik på vägarna klockan 6 än klockan 16.00.

Tack och lov verkar ju just bilar vara något som Kreon inte är det minsta rädd för (man kan tvärtom få dom att agera ”draghjälp” om de kör tillräckligt långsamt- DET har jag aldrig varit med om med någon annan häst ?!?!?) men jag vill ändå helst inte möta någon jättelångtradare eller ens en traktor- DOM kan däremot äta hästar menar Muppis.

Hur som helst- dessa promenader tänker jag använda till att få Kreon att bli lydnaden personifierad när man leder honom och det känns redan som att han förstår vad jag vill.

Vad jag INTE vill är att han, som när jag köpte honom och började gå på små vandringar i bygden, ska ”gå i famnen” på mig- varken när han blir rädd för saker eller över huvud taget.

Jag vill att Kreon verkligen ska ”gå för sig själv”- gärna så långt ifrån mig som möjligt och inte hela tiden försöka trycka sig närmare och närmare.

Gossen är ju en clever rackare så jag märker redan en enorm skillnad- de övningar jag gjorde hos den där ”NH-kvinnan” jag berättade om för några veckor sedan och de tankar och idéer som väcktes i samband med detta har gjort enorm skillnad.

Egentligen tror jag att det mest handlar om en INSTÄLLNING och inte så mycket om exakt vad man gör och jag har varit för slapp med att ta itu med just det förstnämnda.

Medan mina tidigare hästar har kunnat ges lite lösare tyglar i all hantering eftersom de ändå inte var intresserade av att testa några gränser så tror jag att Kreon måste hållas mycket mer på mattan just för att han har så mycket egna idéer om saker och ting.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>