Fredag- Grevies nya väckarklocka

Misstänker att många i Grevie känner att de inte behöver sin väckarklocka längre- i alla fall inte om de brukar stiga upp någon gång mellan 6 och 6.30.

Vid denna tid hörs Kreons ”klonkande” på vägarna, själv är jag långt mer tystgående där jag hastar på bredvid mitt kära djur.

Det är mer eller mindre powerwalk det handlar om- Kreon skrittar verkligen energiskt utan att det blir överilat eller hetsigt och jag är hittills mycket nöjd med hur han sköter sig.

Igår tränade vi på att han skulle gå långt ifrån mig men bredvid mig- idag utökade vi träningen till att han fick gå lite framför mig och sedan också ganska långt bakom mig- utan att försöka ”gå ikapp”.

Jag tycker att det är jätteroligt med sådana här övningar- inte lika roligt som att rida givetvis men som jag har skrivit om flera gånger innan menar jag att det finns så många olika sätt att sysselsätta sin häst, även mentalt, om man bara är intresserad.

Om ni såg filmen jag la ut för några dagar sedan med mannen som sprang omkring med sina hästar lösa på ett stort gräsfält så är det precis sådant jag hade velat göra med Kreon, om jag bara hade haft någonstans att vara.

Våra gräshagar är för små för dylika övningar- hela grejen tycker jag är just att hästen kan välja att springa jättelångt ifrån en OM DEN VILL.

Ja, ja…just nu får jag vara glad över våra 17-minuterspromenader (så lång tid tar det att gå ”Madde-rundan” om någon undrar) och så får vi se vad som händer med mina cirkus-drömmar längre fram:)))).

När Birgitta sitter på är denna vägsträcka den absolut värstaste i heeela världen. Sagt av Kreon 2 år.

Good morning Grevie! Rise and shine!

Utanför stall Katalei- långt bakom ägaren precis som önskats!

Hmmm…skulle kanske stanna och käka lite…jasså…inte det nej…nähä….

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>