Mera söndag- lurad!

I morse steg jag upp till strålande solsken och eftersom jag hade hört att det skulle bli ”jättevarmt” idag kollade jag på www.klart.se och jodå- upp emot 15 graders värme utlovades och inte en regndroppe.

Eftersom man som hästägare aldrig kan vara lugn och avslappnad (eller?) insåg jag att värme + nyligt ganska mycket regnande KAN innebära mygg och andra otäcka flygfän som i sin tur kan innebära besök hos Kreon där han står mer eller mindre ”fast” i sin lilla sjukhage.

Kan tänka mig att dessa flyfän gärna skulle vilja knapra på hans sårskorpor på bakknäna så jag plockade fram både ett tunt sommartäcke och ett flugtäcke innan jag åkte till stallet.

Flugtäcket kändes ändå som lite ”overkill” men det tunna sommartäcket sattes på när djuret släpptes ut och och låt mig säga så här: det har blåst sådana hårda vindar sedan dess att det nog inte finns den mygga som hade kunnat hålla sig fast på Kreon ens om den hade velat.

Ja, ja..så kan det gå.

På tal om att gå så gick det bra att vandra med djuret trots de hårda vindarna- visst blev det för ovanlighetens skull några små hopp men i detta vädret är han faktiskt ursäktad.

Annars har det blivit lite ”nödvändigt ont” idag (läs: ogräsrensning), tyvärr är maken och jag båda helt ointresserade av trädgårdsarbete= dålig kombination.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Cia

  Trädgårdsarbete.. Nej tack.
  Det finns krukor som man kan plantera lite blommor i.På sensommaren kan man ploppa ner lite lökar här och var som blommar i gräsmattan på våren.
  Kratta… nej tack, vi kör över det mesta med gräsklipparen.

  Hoppas Kreon kryar på sig lugnt och fint nu.

  mvh
  Cia

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Håller med dig om allt Cia :)!

  Vi har tack och lov lite av en naturtomt som kräver förhållandevis lite arbete mot om vi hade haft en massa rabatter och dylikt men man vill ju ändå att det ska se ”fint” ut.

  Svara
 3. rackemari

  Maken och jag fixade altan och baksida idag. Tur att man har väldigt liten tomt. Är det sant att ni hade klass 2-varning idag i Skåne? Dotter 2 gör praktik i södra Skåne och sa att det blåste ”så örona höll på att trilla av”.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>