Måndag- självgående

Ser ni hästen :)?

Åhhh vad skönt det är att ha en häst som numera kan ”gå för sig själv” och inte ska trycka sig mot mig heeela tiden.

Nej, numera håller han sig på verkligen behörigt avstånd, flera meter bort ibland och jag kan än en gång konstatera att det är vi som människor/ hästägare/ ryttare som brister i vår…kalla det uppfostran eller vad ni vill…många gånger.

När jag tänker efter har det inte tagit mig ens 5 minuter i effektiv tid att få Kreon att förstå att jag inte vill ha honom i vaken knät eller famnen och även om det hade tagit 5 gånger så lång tid så vad är det egentligen? Ingenting om man därigenom får en mer lätthanterlig häst.

Nu är det ju tyvärr inte lika lätt att få hästar att lära sig allt möjligt och vissa hästar är också…menar jag i alla fall…mer ”trögfattade” än andra men helt klart får man oftast ganska bra effekt om man bara ids/ vågar/ vill/ ser nyttan med att anstränga sig lite.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>