Fredag- 25+ 25

Idag hade jag planerat att rida på ett visst sätt men tänkte när jag satte mig i sadeln ”tja…PLANERA kan man ju alltid…om det sedan blir som man har tänkt sig (läs: om Kreon låter en göra det man tänkt)…det är en annan sak”.
 
Men mina inte så förtroendeingivande tankar om min kära häst kom helt på skam, hela passet blev EXAKT som jag ville:))).
 
Först blev det 25 minuters jogging i trav och galopp i lång och låg form i paddocken, jag ville bara checka att Kreon kändes lösgjord och ”med” (vilket han gjorde) och att han travade och galopperade i den takt jag önskade.
 
När detta var kontrollerat var det dags för nästa kontroll- LYDNADSKONTROLLEN.
 
Jag red ut med hopp om att få en avslappnad tur med mest skritt, lite trav och även lite galopp och det fick jag också i 25 minuter.
 
När vi red förbi en självgående gräsklippare (har ni sett dom…de ser ut som eldrivna dammsugare…) så tvärnitade Kreon och ville initialt inte gå fram men det krävdes faktiskt inte så mycket övertalning för att få honom på andra tankar och resten av turen förflöt utan drama trots att vi därefter även red förbi en skock får som tack och lov stod stilla och höll tyst :))).

Det var ju skenande får som i sin tur fick Kreon att skena, ramla och slå upp det berömda evighets-såret så jag har ju funderat på hur stort trauma ett får-möte skulle kunna i framtiden.
 
Så inalles var jag mycket nöjd när jag hoppade av och det hoppas jag att Muppe-Puppe också var.

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>