Tiden går fort när man har roligt med sin blogg

Härom dagen roade jag mig med att kolla lite siffror vad gäller min egen blogg

* Det första inlägget skrev jag den 22 april 2007- herregud…det är mer än 5 år sedan?!?!?

* Sedan 1/1 2008 då jag installerade en räknare har över 260.700 läsningar registrerats.

* Jag har publicerat över 3720 inlägg.

* Hittills har vi tittat på över 450 ”Speciella annonser” (det tog lite tid innan jag började numrera dom så jag gissar att det handlar om ca 470 stycken ungefär).

* I snitt publiceras ca 100 inlägg eller fler/ månad.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Det är inte enbart DU som har roligt, alla vi läsare har stor behållning av denna blogg. Vågar jag nog faktiskt påstå. 🙂

    Nu känner jag faktiskt ingen annan läsare/bloggföljare IRL, men det är ju bara att titta på besöksantalet så fattar man att det här är uppskattat!

    JAG förstår varför! Välskrivet, intressant, ofta med en knorr eller udd, och sedan ibland är det ju inte så muntert (som t.ex med Kreons skada) men då är det i alla fall informativt. Precis som en blogg ska vara! Keep it up!

    Många hälsningar — och lycka till dessutom, med fina Kreon! 😉

    /Anonym-M.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Tusen tack M!

    Själv känner jag faktiskt många läsare så jag vet att bloggen är uppskattad även om jag också stött på fenomenet att en del liksom inte vill erkänna att de läser (fast de råkar försäga sig) ?!?!?!

    Min hjälpryttare Mini kommenterade faktiskt nyligen att en person till henne sa något i stil med ”det läste jag på Birgittas blogg” ungefär som att det hade stått i tidningen :)))), väldigt roligt att bli refererad till på detta vis :)!

    Svara
  3. Moa N

    Vet du, du borde kunnat tjäna lite pengar på din blogg om du är intresserad. Blogspot har ju lite reklam på bloggen, och om du startade en ”egen” blogg så skulle du kunna dra in reklamintäkterna själv.

    Eller har vettig hästinriktad reklam! 😀

    /Moa, nördig webbutvecklare som tänkt på det här ett tag. :p

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Jag är nog för oteknisk för att engagera mig i sådant och misstänker att det på max 400 läsningar/ dag inte skulle bli några pengar att prata om.

    Övertyga mig gärna om motsatsen :).

    Jag har ju lite annonser på bloggen och på dom har jag enligt blogspot tjänat typ 20 kronor/ år.

    Svara
  5. Anonymous

    Jag håller med Moa N, som skrev att du borde kunna tjäna lite ”cash” på bloggen – och då förtydligar jag enligt mitt eget tycke: i så fall handlar det inte om att vara teknisk/oteknisk, utan snarare enbart om att sätta sig och författa (vilket du utan tvekan kan! ;-)) kanske ett enda mail, som sedan skickas ut direkt till lämpliga annonsörer. Eller möjligen anpassas till olika tänkbara sådana.

    Jag menar snarare att du skulle kunna erbjuda anpassad, profilerad reklam än de som finns via blogspot, och som inte uppenbarligen ger många kr per år.

    Sen vet jag inte hur blogspots regler gällande annan reklam, ser ut, men det går ju att ta reda på. Egen domän är ju också alltid en möjlighet.

    Med tanke på ditt stora läsar- och följarantal, så tror jag absolut att du kunde fixat in lite ”extra” via denna oerhört lästa OCH läsvärda blogg!

    😉

    Fundera, och undersök! Jag tror att du hade haft en del att vinna på det.

    /Anonym-M.

    Svara
  6. Moa N

    Jag tänkte säga ganska precis vad Anonym-M sa, förutom att jag tänkte föreslå att du absolut skaffar en egen domän. 🙂

    Det finns lite annat som går att göra också, jag slänger iväg ett mail till dig Birgitta.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>