Fredag- stenhård träning

 

Birgitta driver på sin ÅNGVÄLT :)))?!?!?!

Idag blev det varken omkullvälta barn eller trädgårdstomtar (som svar på en stallkamrats fråga) men däremot en mycket bra uteridning där jag tänjde gränserna för Kreon en hel del.

Om antalet protester för 3 dagar sedan var måååånga så var de kanske en handfull idag och lätta att bryta och sedan ”körde” jag på.

Jag travade och galopperade massor, gjorde 10-12 galoppfattningar (mycket lugna och fina) och ”utmanade” Kreon så till vida att jag- när han trodde att vi var på väg hemåt valde några vägar bort från hemvägen så att säga.

Tyvärr har regnbristen medfört att det är tämligen stenhårt i marken (därav rubriken om nu någon trodde att jag ridit livet ur hästen) men jag kände att jag fick ”ta” detta idag och prioritera det jag ville träna på (att behärska Kreon i alla gångarter vid uteridning) och någon gång kan man ju också träna på hårt underlag för all del.

Linimentade benen rejält när jag kom hem samt utförde min sedvanliga sjuksköterske-uppgift att bandagera om sår-benet (denna evighetshistoria…..) och sedan bar det av till jobbet.

Medan jag tjänade ihop till vårt levebröd fick Kreon en kalldusch i hagen- världens regnskur spolade av honom rejält så när jag kom tillbaka till stallet hade jag en vältvättad häst som jag bara behövde borsta av lite lätt:).

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>