Lördag: efter regn kommer sol

Efter en välbehövlig genomspolning av naturen igår (gräsmattan kvicknade verkligen till och ser nu riktigt ”saftig” ut) har solen åter lyst över folk och fä i Staffanstorp idag.

Det blev riktig sommarvärme efter några timmar och det är minsann inte en dag för tidigt.

Jag kan inte fatta att det är 1 juli imorgon och att sommaren så att säga ska vara i full gång, det känns mer som slutet på maj typ…

Jag valde åter bort ridhuset framför gräsbanan för även om där numera står en hel del hinder så har man stora fina ytor att rida på och det är nog nyttigare för Kreon att träna i en lite mer ”levande miljö” än ett tyst och stilla ridhus.

Idag hade jag sällskap av både en hare, en kråka och 2 duvor- alltid lite publik i alla fall :).

Målet med ridpasset var främst att kunna göra lugna galoppfattningar, att växla tempo i trav och galopp, ha bibehållen bjudning i framför allt slutan för höger skänkel och att Kreon också ställer sig i rörelseriktningen (han vill gärna hålla huvudet spik rakt) och jag tyckte att jag fick till ett väldigt bra jobb.

Jag växlade en hel del mellan slutorna och galoppjobbet så att inget skulle pågå för länge och få Kreon att antingen tjura ihop om det blev för jobbigt eller elda upp sig vilket han tidigare kunnat göra om man håller på med för många fattningar i rad.

Självklart tänkte jag också på formen och varierade denna så att jag inte bara började och slutade i en lägre form i traven utan även la in någon sekvens mitt i passet.

Att Kreon ska bära mer vikt på bakbenen är ju något jag alltid arbetar med och önskar förbättra och detta tränade jag bland annat på genom att försöka minska galoppen så mycket det går utan att antingen få ett avbrott eller en upprörd häst.

Som avslutning skrittade jag ut på en liten runda och nu VERKAR det äntligen (snälla…låt mig ha rätt…) som om Kreon har slutat med sina cirkuskonster på vägen utanför ridhuset- hans tidigare paradnummer med inslag ur den högre skolan.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>