Konstig försäljningsstrategi Hööks!

Jag har haft många negativa synpunkter på Hööks genom åren och bojkottade dom till och med ett tag pga dåligt bemötande av personalen i butiken i Malmö och nu måste jag klaga igen.

Jag fick hem den nya Hööks-katalogen för några dagar sedan och efter att ha bläddrat igenom den och konstaterat att det fanns en hel del trevliga nyheter blev jag ÅTER sugen på att köpa ett rundsytt träns som de säljer.

Jag skriver ”åter” för sist jag fick detta infall (för några månader sedan) och trots att jag egentligen har ett helt ok träns redan så fanns det inte tyglar till tränset utan de skulle komma först några veckor senare och då struntade jag i att handla.

Nu väcktes alltså begäret igen och eftersom Hööks dessutom har en stor rea nu så tänkte jag att jag kunde åka och kolla läget.

Tja…rean var som reor vanligtvis är; en massa trista produkter, ofta i udda färger och/eller storlekar- inget som förvånade mig.

Vad som däremot förvånade mig är Hööks tydliga oförmåga att smida medan järnet är varmt- man ger ut en katalog, man har en rea MEN man har inga rundsydda träns att sälja?!?!?!?

Jo..det fanns för all del ett träns i svart (kollade ej storlek) och 2 i brunt, ett cob och ett X-full?!?!?

På min fråga när tränset i full skulle finnas att köpa blev det lite svävande svaret ”någon gång omkring 20 augusti” ?!?!?!

Tja…innan den 20 augusti hinner jag köpa femtioelva träns i 10 andra affärer eller ändra mig helt och inte köpa något träns alls.

Jag vet inte om Malmö-butiken inte orkar hänga med i konkurrensen från de flera andra ridsportbutiker som också finns i närheten eller hur man PLANERAR för nog tusan vore det väl smart att lägga upp ett REJÄLT lager av produkter som man markandsför i sin nyutkomna katalog?!?!?

Ja…jag är ingen affärsman men så hade i alla fall jag gjort….

12 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  Jag var in på Hööks i Nyköping i fredags för att köpa ett däckelunderlägg. Priset på prislappen var 129:- men av någon anledning så gick den in för 149:- Den dumma expediten vägrade först gå med på att priset var 129:- och hävdade att den var felmärkt..hon gav sig inte förrän jag även visade henne i den nya katalogen att priset även där var 129:-
  Oavsett så är det väl alltid priset på prislappen som gäller?

  Svara
  • Moa

   Hej Anna!
   När jag var i hööks var det ochså ”felmärkt” jag skulle köpa ett par benskydd för 344 kr men dom kostade enligt henne i kassan 547 kr och det var ju nästan dubbelt så mycket!! Så jag klagade och sa att det måste vara fel eftersom att alla benskydd stod med samma summa 344 kr alltså… men jag fick betala 547 det var inte mer med det så jag tror det kan ha varit felmerkt men det får man alldrig veta antar jag….
   Mvh// Moa

   Svara
 2. Birgittas hästsida

  Det är sådant bemötande en affär kan förlora stort på, ffa om det finns andra butiker att gå till. Och ett dåligt rykte kan både spridas jättesnabbt och ta en evighet att få bort. Det borde alla affärsidkare vara mycket medvetna om.

  Svara
 3. Cia

  Hööks i Borås är toppen!
  superbra personal och bra koll på gjrejerna. Rear då och då så jag brukar hitta bla täcken i str 155 -165 som passar Winston

  Så nu får väl åka till Borås då 😉
  Här kan ni ju alltid komma förbi å ta en kaffe hos mig om ni inte hellre vill ta en kaffe i automaten som de har i butiken.

  mvh Cia

  Svara
 4. Madeleine

  Personalen på Hööks i Malmö har nog inte gått någon charmkurs. Men sist jag var där så blev jag mkt trevligt och engagerat bemött av en ny tjej där. Hoppas hon stannar kvar där.

  Svara
 5. Anonymous

  I Sundsvall har jag också blivit väldigt väl bemött av trevlig och engagerad personal.
  Den senaste gången jag var där skulle jag köpa svansskydd och expediten gick igenom sortimentet med mig. Hon höll med om den korkade konstruktionen och vi var överens om att det knappast var några hästmänniskor som konstruerat dem!!!
  De hade nämligen den vassa sidan av kardborrebandet in mot den nakna delen av hästens svansrot – på bägge modellerna som de saluförde!!!

  Köpte en grimma som jag fick ta med mig ut och prova (hade hästen i släpet utanför) och när den efter ett par veckor visade sig ge skav pga. korkad konstruktion av fodret ringde jag dit. Det var bara att komma in med den så skulle jag få pengarna tillbaka, eller så kunde jag skicka den till Borås för reklamation.
  Jag bor 25 mil därifrån, så jag skickade den med en stallkompis som skulle förbi Sundsvall.

  /Nina

  Svara
 6. Anonymous

  Nej! Hööks personal i Malmö har definitivt inte gått någon charmkurs.
  Surare personal får man leta efter. Gäller givetvis inte alla men har varit där mååånga gånger och där är alltid minst en som ser ut som de har ätit en citron……..
  Eva

  Svara
 7. Minstral

  Det roligaste av allt är väl deras slogan ”vi kan häst” eller hur den är. Undrar var de är som kan häst?

  Svara
 8. Anonymous

  Själv har jag bojkottat dem från och med igår då jag fick nya katalogen. Alla kläder visas på trådsmala fotomodeller, så de kan ju omöjligen passa mig som har tre gånger så breda lår och bara är hälften så lång som dem. Och till mina hästar finns det nog inte heller något som passar, för även om Luzifer är hingst precis som deras fotomodellhästar så har han ju inte några siffror efter sitt namn…

  Jag tycker det är så TRÅKIGT att det ska behöva vara så – att företag tror att trådsmala modeller och godkända hingstar är det som får dem att sälja… Som om man inte får nog av trådsmala modeller inom all annan reklam….

  /My

  Svara
 9. någon

  de e ju inte personalens fel att det står fel i katalogen men visst dem kan ju kanske bara lite mer snälla och kolla upp saker

  Svara
 10. Anonym

  Var inne på hööks i Malmö där jag möttes av en sur expedit som. stod och hängde vid kassan och såg lite lätt besvärad ut när vi kom in i butiken. Köpte ett par ridhandskar som gav mig utslag, klåda och sveda. De va gjorda i ett konstgjort material som om de tar fyr utlöst giftiga gaser. Det blir retur.

  Var även inne hos konkurrenterna Horze som ligger bredvid. Toppen service! All cred till den supertrevliga expediten. Att köpa hästgrejer är ju en hel vetenskap! Men vi fick all information vi behövde. De hade bra priser dessutom. Kan varmt rekommendera Horze!!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>