Måndag- uppfylld önskan

Ibland ska man vara försiktig med vad man önskar sig ….

Jag har ju tjatat en del om att vi behöver få mer regn här och nog fick jag regn; så att det räckte och blev över….

Vem kan motstå en nyharvad paddock?

Tja….inte jag så jag steg upp tidigt i morse för att kunna rida på den innan den riskerar att longeras sönder av alla sadellösa stallkamrater.

Min plan idag var att bara fokusera på ”travförbättring” genom att rida i lång och låg form, öka och minska tempot, växla mellan nedsittning och lättridning och mellan trav och galopp.

Detta är det ”säkraste” sättet att få lite mer swing i traven och med ett bra underlag som hjälp så får Kreon de bästa förutsättningarna.

När vi bara hade ridit i kanske 15 minuter började det att regna och jag insåg att jag hade att välja på 2 alternativ:

1. Avbryta ritten.

2. Fortsätta att rida trots att vi skulle bli genomblöta.

Och ni som känner mig vet att jag knappast stiger upp innan 5 på morgonen för att rida i en kvart.

Nej, jag travade vidare allt medan både jag, Kreon och all utrustning blev blötare och blötare men han gick så himla bra att jag struntade i vilket.

Jag fick fram precis den fina traven jag önskade och dessutom tänkte jag att det faktiskt är bra träning för Kreon att ridas i regn- även det måste han ju tåla utan att det blir drama.

Och det var inga som helst problem, Kreon swingade på, jag satt av förklarliga skäl :))))) som KLISTRAD i sadeln och det var varmt ute så det var absolut värt att bli blöt.

Efter passet fick jag olja in allt läder, tvätta övrigt i varmvatten och väl hemma ”skala” av mig ridbyxorna.

Men som sagt…jag fick som jag ville…både med ridningen och regn-önskandet.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>