Fredag- countdown

Nu har jag faktiskt börjat räkna ner till veterinärbesöket på tisdag även om det lär bli fortsatt skrittande efter detta.

Jag skulle ljuga om jag påstod att det är ROLIGT att skritta 30 minuter om dagen- ridfanatikern hade mycket hellre travat och galopperat på sin fina häst men när det nu är som det är så är jag tacksam att jag KAN skritta och slipper LEDA omkring på hästen vilket är ungefär 58 gånger så tråkigt.

Nu kan jag i alla fall rida skänkelvikningar, skolor, variera formen, göra några halter osv och det känns som att vi jobbbar lite och inte bara såsar runt.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  Jag gillar att jobba Hedwig i skritt. 🙂 Kan lägga ner 30 minuter på samma typ av jobb som du beskriver ovan innan jag fortsätter jobba henne i galopp o trav. Hon blir så otroligt mycket mer lösgjord,ihop o bättre i formen om jag gör ett noggrannt jobb i skritt. Men jag kan tänka mig att det är väldigt individuellt vad som funkar på olika hästar. 🙂 Håller tummarna att ni får klartecken till att börja jogga igång mer på tisdag. (Dessutom så är ju skrittjobbet roligare o mer motiverande när man vet att man fortsätter i trav o galopp efter en stund…)

  Svara
  • Birgitta

   Jo, man kan göra mycket i skritt men nu längtar jag ändå efter omväxling :).

   Vågar inte skritta ut i omgivningarna nu när han stått så länge annars hade ju det varit en bra omväxling.

   Men just min häst i kombination med regn, hårda vindar, stökig utemiljö känns för riskabelt.

   Jag trodde ju inte ens att det skulle gå att skritta utan att han fick ”frispel” så det har ju ändå varit positivt.

   Svara
 2. Marie

  Promenerar bara min häst just nu efter en skada och är så fruktansvärt sugen på att börja rida ordentligt igen!! Tyvärr blir det bara promenader i första skedet då jag inte vill sitta i en grantopp…. Känner att jag behöver longera henne ett par varv innan jag sitter upp. Tråkigt men ser det som en liten säkerhetsåtgärd… 😉

  Svara
  • Birgitta

   Förstår dig. Trodde inte att jag skulle kunna skritta på Kreon utan att ”flyga” så det är jag tacksam över att jag har kunnat. Tråkigt att jag inte vågar skritta ut: DET hade varit ännu roligare men man ska inte gapa efter mycket 🙂 …..

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>