Torsdag- bytesbry

Precis som planerat bad jag idag X att träna lite extra på bytena då jag inte ”får till” bytena från höger till vänster bra.

Kreon gör något konstigt hopp innan själva bytet- det är svårt att förklara men ser ut ungefär som att han först byter bak (förekommer ryttaren) sedan byter tillbaka och först därefter byter rent medan bytena från vänster till höger är klockrena och på hjälpen.

Detta hänger ihop med hans svaga högerbakben men han KAN absolut byta rent även från höger till vänster även om det är mycket svårare och där kan han också tjura ihop och slå mot skänkeln- jag hoppas att han aldrig bryter foten på X för han har då ”bonkat” i den flera gånger!

Även med X gjorde Kreon idag bytena så som HAN tycker att de ska göras; med det där ”extrabytet” bak eller vad jag ska kalla det men efter att X hade jobbat igenom honom mer, fått en schwungfullare galopp och börjat byta på långsidorna i stället för på snett igenom (där Kreon liksom redan vet vad som komma skall och förekommer en genom att börja kränga i stället för att vara rak) så fick han till många helt rena byten.

Det var väldigt skönt att detta jobbet blev så bra gjort- just bytena kan man förstöra mycket om man sitter i sin ensamhet och inte gör helt rätt; been there, done that och Décimas byten blev därför heller aldrig helt bra, inte ens när jag sent omsider (med facit i hand alldeles för sent) tog hjälp av en skickligare ryttare.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>