Måndag- på mjuka ben

Oj vilket härligt flow jag och Kreon är inne i just nu!

Den sistnämnde levererade ännu ett pass där jag bara ville rida, rida, rida och aldrig hoppa av!

När vi började kändes Kreon lite spänd och laddad men jag beslutade mig för att inte låta detta begränsa det jag ville öva på, dvs de sedvanliga tempoväxlingarna i trav, galoppfattningar ur skritt och trav, förvänd galopp, samlad galopp och bakdelsvändningarna.

Jag började med den samlade galoppen och tänkte hela tiden ”mjuka ben, mjuka ben” för Kreon galopperade från början lite styvbent men min egen position (avslappnad) och lugnande röst fick snabbt Kreon att mjukna i kroppen och galoppera som jag ville.

Idag kom han också snabbt in i sin ”andra andning” där hans bjudning blev ännu bättre och liksom mer elektrisk och jag vågade använda denna till att verkligen RIDA i traven och galoppen.

I stället för att bli lite försiktig och tjuvhållande när jag kände detta krutpaket under mig så drev jag honom framåt i traven, tog tillbaka, fattade galopp, red på en stor volt och kollade rakriktningen genom att tänka lite förvänd sluta, bröt av till trav och gjorde några fina tempoväxlingar, fattade ny galopp, gjorde några byten åt det lätta hållet och så höll jag på en bra stund. Urhärligt!

Som tur var (för Kreon ha ha) kom en stallkamrat och ville tömköra när jag ändå FUNDERADE på att sluta så jag bestämde mig för att en timmes ridning fick vara mer lagom än två :)!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Underbart!

    Du behöver en häst till, så du kan dressyra flera timmar på raken! 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Ibland vill jag ha en häst till men vet att jag på en daglig basis inte skulle hinna med detta- eller ha råd för den delen.

      Just nu kostar Kreon (läs: framför allt hans utbildning) kopiösa summor.

      Ibland säger jag skämtsamt att ”en häst är för lite, två är för mycket”.

      Men hade jag fått LÅNA en fin/ bra häst och ägaren stod för stallhyran så hade jag nog accepterat.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>