Veckan som gått

Mycket dressyr har det blivit i veckan trots att Christina-träningen blev inställd pga sportlov.

Men jag har själv avverkat 3 dressyrpass, måndag, tisdag och fredag som alla kändes SUPER och dessutom red X i torsdags OCH tävlade i lördags.

Vilodag blev det i onsdags när Kreon bara fick springa runt i lina i några minuter i paddocken och i söndags blev det ett 30-minuters studshoppningspass.

En normal vecka vill jag helst ska bestå av följande:

2 dressyrpass på egen hand

1 träning för Christina

1 pass då X rider

1 vilodag/ jag skrittar ut

1  studshoppningspass + skritta ut på eftermiddagen

1 uteritt/ tävling

Men, men…ibland får man göra lite justeringar- det viktigaste just nu är att Kreon inte bara blir ”stående” eftersom motionen i den frusna hagen är lika med noll samt att det jobb han gör FRÄMJAR hans utveckling, inte bara rent fysiskt utan även leder in hans ibland konstigt tänkande hjärna på rätt spår hela tiden.

Jag har ju nu lärt mig vad som fungerar utmärkt (ensamritter i ridhuset)  och vad som KAN bli potentiellt problematiskt (för många stökiga ekipage i ridhuset,  uteritter på egen hand)  och de sistnämnda passen får man vara sparsam med så att det inte blir för mycket för lilla huvudet att bearbeta.

På tal om Kreons fysik har jag faktiskt märkt att det börjar ”bulla sig” lite mer runt bakbenen och dessa större musklers tillkomst tillskriver jag faktiskt studshoppningen  och givetvis de ökade kraven i dressyrarbetet.

Om kroppen som sådan ser snyggare ut för varje dag som går så måste jag tyvärr dystert konstatera att hårremmen är allt annat än snygg.

Kreon ser tvärtom ut som en sliten heltäckningsmatta i pälsen och jag ångrar faktiskt att jag inte klippt honom en tredje gång.

Nu vet jag ju att jag ojat mig på samma vis med Archie vid denna tiden på året- en häst som precis som Kreon övrig tid  haft en fantastisk hårrem så jag ”vet” ju att även detta rugg-uggle-stadie kommer att gå över men kul är det inte (sa esteten).

Annars så har vi haft otäcka isgator på många av de vägar där jag vanligtvis rider och går med Soya så mina cykelturer med den sistnämnda har varit minst sagt farliga, i alla fall stundtals.

Soya springer lätt även på is med sina tunna ben och sin 14-kilos kropp men att cykla på is är inte så lätt har jag märkt :(.

Herregud…vi är snart inne i MARS och så ska man behöva skriva om isgator?!?!? Nej, våren …nu får du skärpa dig och masa dig hitåt PRONTO!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>