Mera om mobiltelefoner (och tränare)

På tal om det här med att prata i mobiltelefon när man rider/ hanterar hästar så finns det ett annat ofog jag också skulle vilja belysa:

tränare som pratar i mobiltelefon under pågående träning!

Ja, detta är verkligen ett ofog anser jag och tyvärr inget unikt.

Vi som ryttare/ BETALANDE KUNDER är nog också lite till mans konflikträdda och vågar/ vill inte konfrontera tränaren med det oförskämda i att denne har fokus på någon annan medan VI betalar för detta.

Är detta något ni känner igen och hur har ni reagerat i så fall? Har ni sagt ifrån?

Min nuvarande tränare talar ALDRIG i telefon- GULDSTJÄRNA på det!!!!!

12 kommentarer Skriv kommentar

 1. Dagge

  Haha … min tränare talar i mobilen hela tiden när jag tränar :-D. Men det beror på att jag använder den som kommunikationssystem. Hur bra som helst. Jag har ett abbonemang där man kan ringa hur mycket som helst så det kostar ingenting extra, två headset, jag ringer upp henne och sen kör vi så hela träningen. En riktigt bra och billig lösning för att slippa köpa en sånt där superdyrt tränarsystem med mikrofoner som annars är vanligt. *tipsar*

  Svara
 2. Betty

  Jag blir så trött på tränare som pratar med alla andra också och inte koncenterar sig på när man rider. Typ slänger en slö kommentar ”byt sittben” när man travar. Betalar jag vill jag få ut det mesta av träningen.. Mobilen ska vara avstängd eller på tystläge när jag tränar!

  kram!

  Svara
  • Birgitta

   Där kan jag tycka att åskådare och andra som ”approachar” en tränare UNDER PÅGÅENDE TRÄNING också har en skuld och borde skärpa sig.

   Visst kan man växla några snabba ord om nödvändigt men sedan tycker jag faktiskt att man ska gå därifrån och sätta sig och titta lite avsides.

   Svara
 3. Eva i Lux

  Jag minns en mamma som kom in och började snacka med Knud under min lektion i mitt tidigare stall. Känner tanten och vet att hon är ”ostoppbar”. Hon höll på i 10 minuter! Knud var alldeles för vänlig. Men i alla fall la han på minutrarna, så jag förlorade ingen ridtid.

  Jag vet i alla fall flera tränare som gladeligen pratar i telefon samtidigt som de ”ger lektion” och det är SÅ oproffsigt och nonchalant.

  Svara
  • Birgitta

   Vilka andra yrkesgrupper skulle man acceptera detta hos- dvs mobilbabbel samtidigt som man arbetar med något helt annat och tar betalt för det? Tänk efter!

   Nej, vi ryttare är aldeles för flata och får ibland kanske också skylla oss själva, eller?

   Om man som elev accepterar att tränare sätter detta i system så är det kanske inte konstigt (men ohyggligt oproffsigt) att det får fortgå.

   Svara
 4. Linda

  Jag red för YY en gång. Aldrig mer! Hen pratade med sina hästskötare, i mobiltelefonen, en annan tränare som var där samtidigt och dennes elev under min lektion. Har aldrig ridit en så osammanhängande lektion för någon någonsin, varken före eller efter..

  Svara
  • Birgitta

   Linda: för att ingen ska känna sig utpekad har jag redigerat din kommentar.

   I sak förstår jag dig till 100 %- sådant beteende är givetvis oacceptabelt.

   Svara
 5. Anna

  Min tränare pratar aldrig i telefon under pågående lektion. Nu hade jag aldrig accepterat det men för några år sen hade jag en tränare som alltid pratade under min lektion, då vågade jag inte säga något. Var då så tacksam att hon ville hjälpa lilla mig som bara red lätt a.

  Svara
 6. rackemarie

  Mobilpratande tränare har jag inte träffat på. Visst, någon som tagit emot ett samtal helt kort och bett om att få ringa upp har jag varit med om, men det ser jag inte som ett problem.Däremot tränare som pratar med andra under pågående träning. Minns speciellt ett tillfälle att jag satt bredvid tränaren när ena dottern red och det kommer in en annan elevs mamma och börjar prata med tränaren över huvudet på mig. Inte första gången heller med den här mamman även om inte vi drabbats tidigare. Jag bad (vänligt?) men bestämt mamman att återkomma när vår tid var slut. Hon dröp faktiskt iväg och tränaren tackade mig. Tycker väl att hon skulle sagt ifrån själv, men alla har inte den förmågan, tyvärr. Nej, jag vill ha det jag betalar för. Full uppmärksamhet och en tränare som är ”med” hela tiden. Gärna en som kommenterar och pratar hela tiden. Som talar om både när det blir rätt och det man ska göra bättre. Då finns det inte tid för mobil- eller annat prat.

  Svara
 7. Eva i Lux

  Glömde förresten att säga att Knud lämnar sin telefon i bilen när han ger lektioner. Eloge till honom!

  Svara
 8. Lena

  Har varit med om det,helt ok om det är något mycket viktigt och snabbt avklarat,men även varit med om att tränaren haft långa samtal..Jag är för feg för att säga ifrån,blir bara ledsen inombords,märks att hon behandlar ekipagen olika.En gång så red även hennes dotter samtidigt som mej,alltså ickebetalande,mamman skulle nog ”bara” ge någon kommentar emellanåt men jag kände som att min ridtid jag betalat dyrt för blev splittrad.Kändes respektlöst mot mej men jag vågade inte säga till…

  Svara
 9. My

  Har varit med om det, både när jag ridit och när jag sett andra rida – och det kan vara störigt men än mer störigt tycker jag exemplet som jag också sett, när publiken börjar prata med tränaren mitt under passet och man rider runt och inte vet vad man ska göra. Både tränaren och publiken har ett ansvar där tycker jag 🙁

  Det där med att ha mobilen som kommunikation var ju ursmart, jag har bara hört om ”dyra” intercomsystem men det behövs ju inte längre (ringer också gratis)!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>