Torsdag- oskjuten och glad

Jag undrar om Kreon inte var väldigt nöjd med att jag inte sköt honom i början av uteritten igår (och han ska vara myyyyycket glad att jag inte red med ett vapen 🙂 ) för idag verkade han vilja kompensera mig till fullo.

Han jobbade på jättebra i ridhuset, bjöd så där extra-bra framåt som han har börjat göra och hans trav kändes bättre än någonsin.

Eftersom det fanns fullt med hinder i ridhuset och jag dessutom hade sällskap av flera andra ekipage gjorde jag inga direkta rörelser utan red mest runt på 20-metersvolter och runt fyrkantsspåret och tränade på tempoväxlingar och övergångar.

En lite rolig grej hände också: eftersom Kreon kändes så fin tänkte jag att jag skulle göra ett byte åt det lätta hållet, de åt det svåra hållet blir sällan på hjälpen och kan också föregås av lite hopp.

Efter att jag hade gjort bytet som kändes SUPER så insåg jag; oj- det var ju åt det svåra hållet! Hmmm…hur ska man tolka detta månne :)?

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  Sånt blir man glad av! Min har alltid bytt bättre från vänster till höger men nu helt plötsligt så är bytet från höger till vänster bättre.
  Hon byter även ”lättare sida” med jämna mellanrum. Hmm..undrar om man någonsin får uppleva att hästen är exakt lika i båda varven..:-P

  Svara
  • Birgitta

   Nej, det mesta skiljer sig åt mer eller mindre beroende på i vilket varv man rider tycker jag. Ibland knappt märkbart och ibland väldigt mycket.

   Sedan kan det precis som du skriver skifta och beror i alla fall i vårt fall på ”träningsnötande” gissar jag.

   Så var det i tisdags tex- plötsligt gjorde Kreon bättre bakdelsvändningar åt höger- dom som tidigare varit katastrofala medan de åt vänster varit helt ok.

   Jag tror som sagt att detta ”skifte” beror på att jag tränat supermycket på de svåra och långt mindre på de lätta.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>