Torsdag- asfalt-sällskap

Idag var planen att rida ut och precis när jag stod och tränsade kom en annan hästägare och undrade och vi kunde ha sällskap ut i solskenet.

Eftersom jag vet att denna ägares häst är snäll (vi har ridit ut en gång tidigare även om det var länge sedan) så samtyckte jag glatt- det är verkligen inte ofta jag KAN få sällskap som passar.

Det blev en 50 minuter lång tur på asfalt och eftersom Kreon hade sällskap gick han utan att stanna en sekund trots att vi red på vägar där vi vanligtvis inte rider.

Enda gångerna han blev förskräckt var när vi kom till den plats där han slet sig lös förra våren, skenade hem och skadade sig- även nu gick det får i närheten och då verkade det som att han fick en flashback och hoppade iväg lite och sedan blev han också rädd när en traktor med släp körde ikapp oss och bara var metrar ifrån hans bakdel. Inte populärt!

Men sådana här rädslor tycker jag är om inte befogade så i alla fall förståeliga, att sedan inte ALLA hästar blir rädda för en traktor i häcken är en annan sak.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>