Lördag- 0 %

Ja, dagens tävlingsresultat blev inget resultat skulle man kunna säga för Kreon kom aldrig till start.

Han kändes halt på framridningen och X tyckte att det kom från höger bak, benet som han blev behandlad för en knäledsinflammation i förra hösten.

Även om min gamla tränare NN ”varnade” mig för att jag kanske skulle behöva behandla om detta ben under några år om det är så att han har en svaghet där och tills den är till fullo bortarbetad eller vad man ska säga så är jag ändå helt bedrövad och otroligt ledsen.

Visst är min tråkiga erfarenhet att ”man” aldrig får vara riktigt nöjd några längre perioder och Kreons utveckling de senaste månaderna har gjort att jag liksom bara har gått och, om inte VÄNTAT så i alla fall varit RÄDD för att något ska hända och nu har det alltså gjort det.

Jag kommer att ringa ”min” veterinär direkt på måndag morgon och hoppas på en snabb tid för hältutredning och fram tills dess finns det inte mycket mer att göra än att försöka att inte deppa ihop totalt.

14 kommentarer Skriv kommentar

 1. Dagge

  Nej men fy vad trist :-(. Hoppas det är något mindre allvarligt. Lider verkligen med dig :-(. Lustgt att det kom så plötsligt … Märktes det ingenting igår när x red?? H

  Svara
  • Birgitta

   Han gick superbra igår! Men min erfarenhet säger mig att det är bak-knät som spökar igen. Förra gången var det knappt märkbart när man red och syntes ej från marken. Jo, veterinären såg det så klart men inte jag och inte flera andra.

   Svara
 2. Hedwiginnan

  Ja vi kan ju deppa ihop nu då…
  Men hoppas verkligen att det bara är något tillfälligt och att han snart är på bana igen. Det behöver ju inte alltid vara det värsta.
  Åh vad lätt det är att säga de orden till någon annan medan jag själv bara grät i torsdags efter att jag hade varit hos min vet med Heddan. Man får ju alltid den där gnagande oron att det kanske inte kommer gå vägen.

  Svara
  • Birgitta

   Jodu…är det någon som är EXPERT på worse case scenario så är det jag- världsmästare faktiskt.

   Väldigt tråkigt (och JOBBIGT) att vara på det viset.

   Får som sagt trösta mig med många olika saker typ att jag verkligen inte är ensam om att ha en skadad häst och att jag kanske får vara tacksam att han inte har skadat sig ÄNNU oftare så som han kan fara omkring…

   Svara
 3. Carina

  Om det är bakknät så är det inget konstigt att dom behöver en behandling under sin uppträning. Min behandlades när han var 7 år. Han är 18 nu och tävlar fortfarande Msvb och

  Svara
 4. Hästis

  Så trist… men som någon redan sagt, hoppas det går fort när du upptäckte det så tidigt.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>