Söndag- hos veterinären igen

Idag var det alltså dags att kolla Soyas hjärta, dvs så att inte något med detta utlöser hennes epilepsi-anfall.

Veterinären som är specialist på hjärtultraljud jobbade bara söndag denna veckan- därav den udda tiden men det passade mig bara bra.

Bra var det också med hjärtat och föga förvånande finns det inget där som förklarar anfallen- det visade både EKG och ultraljud.

Veterinären tyckte INTE att vi ska sätta in medicin (Fenemal) än utan vänta tills nästa anfall om detta kommer ganska snart- kommer det anfall med månaders mellanrum och de är så milda som Soyas varit hittills får man fundera på om man vill ta det onda med det goda eftersom medicinen är långt ifrån biverkningsfri.

Dels har den ganska stor leverpåverkan och dels kan hundarna bli ganska trötta och allmänpåverkade av den så det är inte BARA att köra igång och tro att allt ska lösa sig med den.

Veterinären skulle också kolla upp om en  ny medicin mot EP, Pexion, kan vara ett bättre alternativ OM Soya ska börja medicineras. Det JAG har läst om Pexion säger mig att denna medicin inte heller är varken biverkningsfri eller ger 100 % effekt.

Jag kände i alla fall förtroende för denna veterinär och tyckte att hon resonerade klokt och givetvis får tiden utvisa hur vi ska agera framöver.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>