Ogilla ägaren- straffa hästen?

En vän beklagade sig för ett tag sedan över en mycket tråkig incident som hade hänt i det inackorderingsstall där hon står.

Utan att gå in på några detaljer (historien är inte utagerad ännu)  så upplevde hon att någon ville straffa henne för något som personen retat sig på genom att göra en dum sak mot min väns häst som givetvis var/är fullständigt oskyldig.

Nu hände inget med hästen men det KUNDE det ha gjort och bara beteendet som sådant chockade både min vän och mig.

Att man kan bete sig så…..ja, USELT rent ut sagt….USCH.

För många år sedan blev jag själv ovän med en kvinna i förra stallet kring en, enligt mig, petitess.  Pga detta ville kvinnan inte kvällsfodra min häst (!!!!!!) när det var hennes tur att ge alla hästarna mat med motiveringen att hon inte gillade MIG?!?!?!?!

Som tur var så stoppades henne lilla idé och hon fick veta att antingen så fodrade hon ALLA hästarna, även min, eller så fick hon inte fodra alls.

När jag själv ifrågasatte hennes beteende, att straffa ett OSKYLDIGT DJUR sa hon bara något i stil med ”ja, det är ju synd om din häst som har en sådan idiot till ägare”. OBS! Detta sagt av en vuxen (+4o) kvinna?!?!?!

Har ni själva råkat ut för något liknande, dvs att någon gjort något dumt mot er häst/ hund för att personen hade någon issue med er?

19 kommentarer Skriv kommentar

  1. Hedwiginnan

    Man har inget i ett stall att göra överhuvudtaget om man kan få för sig att bete sig på det viset. För mig är det helt obegripligt att man låter personliga aversioner gå ut över djur.

    Svara
  2. Sara

    Japp, efter jag sagt upp mig från ett stall så fick min häst stå själv i grushagarna medans de andra släpptes ut på vårens nya fina o goda gräs. Detta gjorde mig sjukt förbannad men som tur var hade jag underbara stallkompisar som turades om med att hålla min häst sällskap på grus tills jag skulle flytta

    Svara
  3. Matilda Holmström

    Jag har varit med om det flera gånger! Några saker som har hänt i några olika stall:

    Jag rider förbi personen när hen också rider varpå personen slår Wanda med sitt spö!

    Hen tyckte att Astiz ”såg dryg ut” så då var det okej att slå honom när hen gick förbi boxen.

    Fått fodersäckar, spånbalar och tyglar sönderskurna. Bland annat!

    Svara
  4. Sofia M

    Jag har inte råkat ut för det själv men har sett det ske många gånger. Blir lika förbannad varje gång det händer. Jag skulle aldrig låta mitt ogillande för ägaren gå ut över dennes djur! Usch och fy för sådana människor!!!

    Svara
  5. MandaS

    Nej faktiskt inte men de är väl för att vi alltid haft hästarna själva. Eller när ja var liten Blev mamma och pappa av med en massa foder som vi hade till våran häst vi hade då. De tröttnade till slut och flyttade hästen och skaffade en kompis till den i stället. De handlade om flera tusen kronor i månaden …

    Svara
  6. Betty

    Jag har såklart aldrig gjort det. Herregud.
    Har nog aldrig varit med om det heller. Däremot har jag satt press på ägaren till en häst när denne dök upp väldigt sent/smsade om jag kunde sköta hästen istället. Då gav jag hästen mat och färskt vatten och tog in den i boxen men mockade inte. Tror inte hästen tog skada av det då det fanns massa torrt spån den kunde ligga på om den ville.

    Kram!

    Svara
  7. jannike

    Har aldrig varit med om sådant heller, men står bara i stall där man sätter hästarnas väl i fokus i den mån det går.

    Svara
  8. CeciliaL

    Låter inte klokt!! Aldrig varit med om något liknande. Gud så omoget!!!

    Svara
  9. Åsa T

    På schema har vi ibland kvällsfodring, då är det tyvärr någon ägare som ”glömt” väga upp kvällshöet till sin häst, (jag är inte särskilt förtjust i ägaren) men skulle aldrig drömma om att INTE väga upp och ge hästen mat, även om jag faktiskt inte är särskilt förtjust i hästen heller. 😉 Är det inte typiskt att det odta är samma ägare som ”glömmer”

    Svara
  10. Cristel

    Det är ju helt galet! Det spelar väl ingen roll vad man tycker om varesig ägare eller häst. Man är inte elak mot djur ändå!
    Vissa människor borde inte få lov att ha djur helt enkelt!

    Svara
  11. Anna-Karin Eng

    Nä, det har jag inte råkat ut för. Helt absurt ju. Väldigt ovuxet.

    Svara
  12. Maria- JumpingForLife

    Jag har skrev en sensommar dag på vår tavla i stallet: ”Det vore super om allas frukostpåsar hängde på sina vanliga ställen så det blir smidigt att morgonfodra :)”
    Detta gällde rent allmänt eftersom ordningen ej var helt återställd efter sommaren och morgonpåsarna befann sig iprincip överallt!

    En i stallet tog detta som en personlig förolämpning och vägrade att morgonfodra min häst ett tag därefter… Hon fodrade alla hästar, förutom min så när jag kom och skulle släppa ut ”min hage” så var min pålle jättehungrig! Då personen i fråga hade varit ute vid 6 och släppt ut sina hästar (kl var 7..) Hände igen, igen och igen..
    Varje gång jag eller någon annan sa något så var det ”Nämen OOOooj! Missade jag henne?! ”

    Personen ifråga är 50+….

    Svara
    • Mandas

      Men fy F*n rent ut sagt! Skulle nån fodra en av våra hästar och skit i de andra skulle de bli kaos i stallet då de blir stressade ju av att de andra får mat! Glad att vi har ’eget’ stall …

      Svara
    • Hedwiginnan

      Usch, jag blir verkligen förbannad när jag läser sånt. Hur kan man ens stå ut med sig själv om ignorera hungriga gnäggningar när alla andra får. Bästa sättet att ge en häst magsår. 🙁 Jag tycker att det är likställt med djurplågeri!

      Svara
      • Birgitta

        Det finns nog få saker som kan få mig så skogstokig som om jag upplever att någon är dum mot mina djur (vilket tack och lov nästan aldrig hänt under mina många år som djurägare).

        Men jag blir som en tigrinna då det händer….som sagt helt galen av ilska!

        Svara
  13. Liv

    Tror inte alls att detta oerhört barnsliga fenomen är ovanligt. Jag har faktiskt aldrig själv varit med om det personligen (vad jag vet, bör tilläggas). Däremot har känner jag personer som blivit utsatta och jag kan bara beklaga. En person som straffar en oskyldig individ för en människas beteende är så infernaliskt korkad i min värld att motstycke saknas.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>