Dagens (prioriterings)fråga

Om vi tillåter oss att FANTISERA en stund:

Om det i ditt stall fanns möjlighet att få hästen borstad, sadlad och tränsad, dvs helt ”iordninggjord” till exakt den tid på dygnet som du ville rida men under förutsättning att du var TVUNGEN att utnyttja tjänsten minst 20 dagar i månaden hur skulle du resonera:

* Jag skulle inte utnyttja denna tjänst även om den var gratis. Jag vill sköta detta själv.

* Jag skulle utnyttja tjänsten enbart om den var gratis.

* Jag skulle utnyttja tjänsten om den kostade max 300 kronor i månaden.

19 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Varför ska man överhuvudtaget ha egen häst om man inte vill ta hand om den undrar jag ???

    Svara
  2. Trasselkvast

    Jag skulle inte uttnyttja tjänsten. Dels ägnar vi generellt så få timmar på dygnet åt djuren att jag tycker de förtjänar vår personliga omtanke. Dels VILL jag göra det själv pga närhet, och även att kunna avgöra hästens dagsform och kolla igenom henne själv.

    Svara
  3. Prick

    Jag tycker det är skönt om hästen i alla fall är ”halvklar” (intagen från hagen och borstad/kontrollerad) om jag ska rida andras hästar. Är det min egen häst har jag inget emot att sköta det själv. Tror inte att jag skulle utnyttja en sådan tjänst.

    Svara
  4. Anna-Kajsa

    Nä, varför det? Visst, hade det gått att utnyttja någon enstaka gång när man vet att man har ont om tid så kanske – maken och jag kan ju göra iordning varandras hästar åt den som har lite ont om tid, men annars, nä. Visst kan det vara drygt när det står tre lerbollar som ska ridas, men det hör ju liksom till.

    Svara
  5. Åsa T

    Nej, den tjänsten skulle jag aldrig nyttjat. Gillar verkligen att vara med min häst, Men mockningen hade gärna någon annan fått ta. 😉 Då hade jag lagt än mer tid på pysslet.

    Svara
  6. Mandasliv

    Nej absolut inte. De är kvalitets tid med hästen/ponnyn sm går bort i så fall. Jag vill gärna fixa och dona själv!

    Svara
  7. jannike

    Nä jag behöver gå igenom honom själv innan och se så att allt ligger som det ska m.m, kanske ngn enstaka gång när man ska träna direkt efter jobb, men då bara om det ingick i servicen

    Svara
  8. rackemarie

    Nej, den tjänsten hade inte varit något för mig. Vi har våra rutiner, min häst och jag 😉 Däremot gör jag gärna i ordning min egen häst om någon annan ska rida den 😀

    Svara
  9. CeciliaL

    Tar hellre mockningshjalp, och skulle garna ta lerboll-saniterings-hjalp, men om jag inte ryktar och sadlar sjalv kanns det som om jag inte har ordentlig koll pa hasten och eventuella skavanker, varme, hovarnas skick osv. Ar val en annan sak om man ar proffsryttare och bara sitter upp pa hast, rider, lamnar over, sitter upp pa ny – da har man ju andra som SKOTER hasten och har inte samma emotionell inblandning i varje hast som vi hobbyryttare.

    Svara
  10. Moa

    Om jag kunde få en sån tjänst idag för max 300 kr skulle jag lätt utnyttja den – för då skulle jag ha tid att ha häst.

    Om jag i övrigt hade tid, skulle jag inte göra det för jag vill ju helst pyssla själv, det är ju det som egentligen är hela grejen.

    Svara
  11. Serafim

    Nej tack! Men instämmer i att ska jag rida någon annans häst får den gärna stå klar och gärna vara framskrittad… Men tar det inte så lång tid att göra i ordning hästen. Och utrustning och sådant håller jag gärna koll på själv. Jag har haft fullservice måndag till fredag vilket så var praktisk för jag hade unghäst som inte skulle ridas varje dag och körde drygt 4 mil enkel väg för att komma till stallet. Annars ser jag inte stallsysslorna som särskilt betungande. Skulle vara mocka sommarhage som jag gärna skulle slippa. Tråkigt rent ut sagt..

    Svara
  12. Madeleine

    Den tjänsten skulle jag inte vilja ha.
    Det är halva nöjet för mig.
    Därför skulle jag aldrig vilja ha två hästar. ( ingen tid kvar till pyssel)

    Svara
  13. Lena B

    Jag gillar att göra iordning och pyssla med hästen, men ska inte sticka under stol med att det ibland (mest pga tidsbrist) hade varit skönt att slippa ta hand om den värsta leran. Nu har jag ju bara en häst, men skulle jag rida flera per dag så hade det nog varit en annan sak, speciellt om det inte varit mina egna hästar. En period hade jag mina hästar inackorderade i olika stall (pga platsbrist) som jag flängde mellan varje kväll, och då hade det ju varit ett plus om iaf ngn av dem stått färdig för ridning när man kom dit;-)

    Svara
  14. Paula

    Nu när jag står här med en knäpp fem-åring som gillar att langa av mig är det extremt viktigt jag även håller på mycket med honom från backen så det blir mycket pyssel, promenader, tömkörning etc för att bygga upp en avslappnad relation. Men jag kommer ihåg när jag som barn och tonåring hängde på den stora ridanläggningen- fanns ingen av instruktörerna som mockade, borstade, sadlade etc. sina egna hästar. Det gjorde vi skötare. Dom red inte ens ut i skogen, det var småtjejernas uppgift. Bara satt upp på en färdigsadlad häst som leddes in i ridhuset :). Jag putsade t.o.m. ”min” hästägarens ridstövlar, tvättade hennes hästs lindor och vojlockar o.s.v. I gengäld fick jag prova tävla små klubbtävlingar på välutbildad häst. Guld värt!

    Svara
  15. Ann

    Eftersom borstatar mig typ fem minuter så känns det som en grej jag överlever att göra själv. Att sätta på benskydd, sadla och tränsa är en del i kvaliteten kring ridpasset och kontroll av hästen så det gör jag helst själv. Däremot skulle jag gärna säga ja om någon ville rykta mina hästar en rejäl stund varje dag. Det har prioriterats bort sedan LÄNGE.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>