Onsdag- galen önskan?

Hur knäppt det än kan låta….och nu får jag väl alla semesterfirare på mig….men nu vill jag gärna ha några rejäla ösregn, helst hela nätterna givetvis.

Det är sedan ett tag stenhårt i marken i princip överallt och jag ska samtidigt börja rida för fullt på min för inte så länge sedan behandlade häst = ingen bra kombination anser jag.

Att fortsätta att skritta omkring är inget alternativ- det har jag gjort så länge och nu vill jag RIDA.

Idag red jag faktiskt i ridhuset för första gången på typ 5 veckor eller nåt och fler pass lär det inte bli där eftersom det stänger för underhåll från och med imorgon.

Kreon bjöd i alla fall på ett fint pass med bland annat underbar vänster galopp som jag hade kunnat samla mycket mer än jag vågade i dagsläget, bra övergångar mellan skritt och galopp och faktiskt också några helt ok byten.

Jag är väldigt tacksam över att han är så lätt att dressyrarbeta, just med tanke på att jag knappt vågar rida på just nu pga det hårda underlaget hade det inte varit kul att antingen behöva rida längre än jag egentligen velat för att få till hyfsade pass eller sluta i förtid fast det inte känns ok och genomarbetat.

Men som sagt; gärna lite regn nu fast inte så att hela sommaren blir förstörd men så att man kan rida på sviktande underlag tack!

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Håller med, litet mer svikt vore bra. Regn förespått närmaste dagarna, och mycket riktigt har det precis börjat regna nu!

    Svara
  2. JohannaB

    Får man fråga vad för underhåll de stänger ridhuset för under så lång tid?

    Svara
    • Birgitta

      Vad menar du med ”under så lång tid”? Jag har inte skrivit om tid eftersom jag inte vet hur länge ridhuset ska vara stängt.
      Underhållet består främst i att hela ridhuset tvättas och till detta får man hyra någon form av lyftkran för att komma åt överallt.

      Svara
      • JohannaB

        Läste det som att ridhuset skulle vara stängt fem veckor, skönt om det är kortare än så!

        Svara
  3. rackemarie

    Nu behövs regnet för att betena och vallarna inte ska torka bort här på våra sandiga moränmarker. Har du inte så du kan åka till annat ridhus eller bana som bevattnas om det blir kris?

    Svara
    • Birgitta

      Idag har regnet vräkt ner i flera timmar så jag lär inte behöva besöka en bevattad ridbana på länge :).

      Skämt å sido- jag HAR möjlighet att KÖRA till ett annat ridhus i sommar och kommer absolut att göra det vid behov. Någon bevattnad utebana som jag kan utnyttja känner jag dock inte till.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>