Mera torsdag- min modiga kines

Idag var det dags för återbesök på djursjukhuset i Malmö med Soya.

Det togs ett nytt blodprov som visade att alla värdena var så gott som normala nu och därefter blev det lungröntgen som även den gav positiva besked- även lungorna ser mycket bättre ut än för bara en knapp vecka sedan.

Veterinären tyckte att Soya var till med bättre/ friskare än väntat medan jag själv inte blev lika förvånad- jag har ju dagligen märkt på Soya att hon i alla fall utåt verkar näst intill återställd.

Nu blir det ett förhoppningsvis sista besök 1 juli med en ny lungröntgen och så fortsatt penicillin-ätande i sammanlagt 3 veckor.

Får Soya nya EP-anfall tyckte veterinären att vi ska börja medicinera henne, hon menade att varje nytt anfall kan öka risken för att nästkommande kommer tätare och också ger skador på hjärnan.

Helst ska hon inte börja med medicinen medan hon äter penicillin men det lär ju komma ett nytt anfall någon gång och då sätter vi igång med medicinen.

Beträffande motion är det koppelpromenader som gäller till återbesöket- inte springa och därmed anstränga lungorna.

Soya var en tapper soldat idag- det ville inte komma något blod när hon skulle stickas för provet och hon stod och darrade men härdade ut medan nya försök gjordes och att ligga på röntgenbordet tyckte hon inte heller om men hon bet ihop. Min lilla hjältinna :)!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Jag fattar inte: hur ar din hund en ”KINES”? For att de ater mycket soja (bonor/sas)??

    Svara
    • Birgitta

      Ha ha… Ja, det är kanske inte lätt att följa Birgitta 12
      år och hennes tankegångar.

      Kines= jag tänker på soja som man alltid får med sig när man handlar kinamat + att Soyas päls har samma färg och känns som kinesers hår :). Även för att vara whippet har hon en lite annorlunda pälskvalite med lite ”hårdare” (inte så mjuka) hårstrån.

      Svara
      • CeciliaL

        Haha, jahaa! Det enda andra jag kunde komma pa var att hon kanske har smala ogon?! Hade inte fallit mig in att det hade nagot med palsen att gora!

        Svara
        • Birgitta

          Hon har runda vackra ögon :).

          Och pälsen är glänsande och mjuk och slät hälsar Birgitta 12 år som förresten aldrig känt på en riktig kines hår men är övertygad om att det känns som Soyas hår :).

          Svara
  2. Görel

    Duktiga, tappra Soya! Accepterar men tycker inte om, så gör syster Zahra också. Tittar olyckligt tiger och lider och blir hur glad som helst när det är över och hon snabb kan försvinna till en säker plats (ner från bordet, t.ex. och ut i bilen i det här fallet).
    Hmm, kallar ibland Zahra för kines, men det beror på att hon har lite ”sneda” ögon eller snarare mandelformade, åtminstone om jag jämför med Hilda, det blir extra tydligt när Zahra är lite trött, eller ligger och njuter. Hon är så söt då. 🙂 Om jag inte missminner mig helt så har väl Soya ögon som är lite åt det hållet också. Hildas ögon är mer runda, men det markeras ännu mer av att hon har mörk ”eyliner” runt sina vackra ögon, i den annars ljusa pälsen. Zahras vackra ögon försvinner i det svarta, precis som på Soyas.

    Svara
    • Birgitta

      Bra beskrivning. Soya skulle inte drömma om att bitas eller ens morra (har nog aldrig hört henne morra när jag tänker efter….), hon ser bara extremt lidande ut.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>