Mera söndag- kul!

Om premiärritten på hemmaplan med Zack ger en fingervisning om vad som väntar kommer det att bli en rolig månad :)!

Jag tror INTE att det var chocken över den nya miljön som gjorde att han fann sig i att bli utsläpad i regn och in på en för honom ny gräsbana med diverse hinder och lite fladdrande ensilagebalar som bakgrund- både hans ägare och min vän som också står i samma stall där Zack vanligtvis bor har ”lovat” mig att hästen är väldigt snäll = det jag sökte :).

Det var verkligen bara att hoppa upp och rida- tyvärr medan regnet tilltog.

Jag red inte så länge pga detta och för att inte suga musten ur gossen den första dagen men det kändes bra och var roligt!

Det ska bli intressant att gå tillbaka om en månad och se om jag tycker samma sak som idag för just nu känns traven okomplicerad och bärig medan mitt mål i skrivande stund kommer att bli att förbättra galoppen så att den blir bärigare och lättare att bara ”åka omkring i”.

Det var ju Kreons signum- att man kunde sitta och sova i galoppen utan att han bröt av eller ville gå hastigare eller slå sig fri men det är just vad Zack vill med mig just nu- om HAN får gå som han vill.

Får han bestämma ska vi galoppera fortare än vad jag vill med mer ”trummande ben” och inte på tygeln och vill jag minska så vill han svara med att bryta av i stället.

Nu är det inte så farligt som det låter, jag tyckte jag ”fick till det” ganska bra och det är ju också orättvist att jämföra med Kreons i mitt tycke jättefina galopp.

Det känns inte som om Zack kommer att ha svårt att haja att det är den som betalar som bestämmer 🙂 men vi får väl se….

Om jag ännu inte kan ge just galoppen högsta betyg så ger jag det lätt i kategorin ”snabbätare” för det var tusan vad fort ensilaget i boxen försvann ner i gapet. Kreon hade inte ens hunnit äta upp hälften på samma tid och jag förstår nu hur den omfångsrika mage (som också är ett mål att reducera) har tillkommit eftersom Zack i sitt stall har gått  i gräshage hela dagarna :).

Summa summarum känns det JÄTTEKUL att ha detta sommarprojekt- Zack har hittills gett ett väldigt sympatiskt intryck vilket hans ägare vet att jag inte skriver bara för att hon läser bloggen dagligen utan för att jag verkligen menar det :).

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Johanna

  Kul att du är igång och rider igen. Bra att hitta en häst så fort och inte ha någon panik att köpa en ny direkt.

  Svara
  • Birgitta

   Ja, det var några lyckliga omständigheter eller vad man ska kalla det som gjorde detta möjligt- hade vi inte haft en boxplats ledig i stallet pga bete hade jag aldrig kommit på idén tex.

   Svara
  • Birgitta

   Det finns nog gränser för vad man hinner med på en månad men i sak är jag inte alls fullständigt ointresserad.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>