Söndag- ny häst!

Ja, idag har jag gjort något som jag har sett fram emot hela veckan- jag har hämtat en ny häst!

Innan ni sätter kaffet i vrångstrupen vill jag förklara att jag bara ska LÅNA denna häst i en månad och att detta faktiskt bestämdes redan innan jag tog bort Kreon.

Då var jag inställd på att han skulle vila en kortare eller längre tid och ville hitta något att rida på under tiden och en vän till en vän, som jag också känner, fast mer flyktigt, erbjöd sig att låna ut sin häst!

Ni har faktiskt redan fått en liten sneak-peak för det är den hästen jag red ut på i tisdags :)!

Jag tänker inte berätta så mycket mer om detta djur än att det är en 13-årig fuxvalack som har tävlat lite lätta klasser i dressyr och distans och att han kallas Zack.

Fördelen är att Zack är i god kondition och att ägaren vill att han så ska förbli så jag behöver inte mjukstarta eller sitta och ta det lugnt med honom under denna månad utan jag kan rida på ungefär som jag brukar fast på en lite lägre dressyr-nivå.

Jag är otroligt tacksam över att ha fått denna möjlighet som jag hoppas ska bli en win-win situation för både mig och ägaren;  hon får tid till annat under en period och jag kan hålla igång min ridning och behöver inte hetsa fram ett hästköp bara för att jag har en box som ”tickar pengar”.

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Carina

  Härligt att få rida o träna igen! 🙂 det är ju lättare att åka o provrida om man håller igång sin ridning.

  Svara
  • Birgitta

   Absolut. Tycker att det går ganska fort att tappa sin rid-kondis även om det sedan går snabbt att få tillbaka den igen. Men detta har i alla fall jag märkt när mina hästar har varit skadade.

   Svara
 2. Tessa

  Trevligt att läsa att det står en häst i boxen igen.
  Är nog lättare att hålla fokus på att hitta rätt häst när du redan har en att rida. Kan lätt bli att man väljer en som man i vanliga fall inte valt bara för att man blir stressad över att inte hitta rätt.
  Inte för att jag tror att du skulle göra något sådant, du följer din uppgjorda plan och det blir som du tänkt dig. Iaf i de flesta fall 🙂

  Svara
  • Birgitta

   Ha ha…säg inte det. Jag skulle säkert kunna avvika från min plan under vissa förutsättningar (stressad att hitta en ny häst tex).

   Kreon var för den delen egentligen inte alls det jag hade PLANERAT att köpa- min tanke var att investera i ett mycket mer utbildat djur men så kom han som saluhäst till min dåvarande tränare och hon blev helt såld på honom och på den vägen var det…..

   Svara
 3. Elle

  Aha! Var det den fina fuxen som stod i hagen häromdagen?Såg ut som det var lite arab i och nästan lite hingstnacke, riktigt bildskön!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>