Fredag- madrassen, fåtöljen och bollen

Månadens mest kryptiska rubrik kanske- vad kan jag syfta på tro :)?

Tja…det var min slutsats och analys efter att jag hade ridit färdigt Vicke idag och funderade på hur han är i jämförelse med Kreon och Zack.

Som jag redan har nämnt är Vickis superjobbig att sitta på i traven och jag kände mig faktiskt väldigt lättad när hans ägare i ett sms igår bekräftade att hon upplevde samma sak när HON började rida hästen.

Min vän Ann som ju rekommenderade köp av Vicke och som själv har ridit honom kan man tyvärr inte lita på :), människan har en mycket användbar gåva- hon kan LÄTT sitta på vilken häst som helst i trav!

Jag som då inte be-GÅVATS med denna egenskap håller fortfarande på att skumpa av Vicke efter bara några  meters trav och inbillar mig att det syns hur tydligt som helst vilket tack och lov betraktare har bekräftat har lovat inte är fallet.

Så-dagens analys är följande:

___ = Kreon:  Att sitta på honom var som att sitta på en lagom fast madrass!

U= Zack:  Att sitta på honom är som att försjunka djuuuupt ner i en skön fåtölj.

O= Vicke:  Att ”sitta” (läs skumpa) på honom är som att sitta ovanpå en pilatesboll.

Må bollen snarast bytas ut mot i varje fall madrassen och helst fåtöljen säger jag :)!

Annars skötte sig Vicke utmärkt- jag red i 30 minuter på vår gräsbana.

10 kommentarer Skriv kommentar

 1. Bodil Celander

  Kanske longering av er så att du kan koncentrera dig på att bara sitta?

  Svara
  • Birgitta

   Det är absolut en idé om jag inte snart vänjer mig vilket jag ändå hoppas att jag ska göra.

   Ska även prova att rida lite utan stigbyglar.

   Det är ju superviktig att jag inte börjar liksom klamra mig fast, ta stöd i tyglarna och annat dumt man kan få för sig för att sitta still- inte heller att dra ner på tempot och förlora hästens bjudning bara för att man inte kan hänga med. Har sett det hos andra- inte bra!

   Svara
 2. Anna

  Tror att du ett inledande skede endasr ska rida lätt så att du inte fastnar i en ond cirkel som bara snurrar kring att du har svårt att sitta med i traven. Det rådet fick jag av Richard White 1992 och det håller än.

  Svara
  • Birgitta

   Just nu växlar jag mellan lättridning och nedsittning. Tror att det kommer att bli successivt lättare- det är ju delvis en vanesak.

   Svara
 3. AnnH

  Alla vill ju ha en BOLL till dressyrhäst! Men verkligen inte varken en madrass eller fotölj. Så jag röstar för att (gummi)bollen stannar kvar! 🙂

  Svara
 4. rackemarie

  Snabbt skickat. Min gamla dam var en riktig fåtölj. Stor gång, men mjuk som få. Den röde rör sig stort och det är jobbigt emellanåt att hänga med. Pilatesboll är bra att träna magmusklerna på 😀

  Svara
 5. Tessa

  Fast en studsboll är nog inte att föredra som han verkar vara just nu ;).

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>