Tisdag- gott nytt år!

Då var årets sista dag här och precis som att jag tycker att veckorna bara flyger förbi så har det varit samma sak med det gångna året. En liten sammanfattning; ”året som gått” kommer för övrigt inom kort.

Trots att det idag har varit en av de finaste dagarna på länge med härlig sol vågade jag faktiskt varken rida ut eller rida på den annars mycket fina utebanan utan jag kröp in i ridhuset- helt enkelt för att inte riskera något med tanke på smällandet av raketer.

Passet blev en kopia av de senaste och kändes minst lika bra och i slutet tänkte jag för mig själv: ”det är som att sitta på Kreon” vilket Vicke ska ta som det högsta betyget 🙂 !

Medan jag red hände förresten något som, om det återspeglar det kommande året kommer att bli väldigt TURSAMT!

Mitt i ett galoppsprång kände jag hur mitt halsband brast och det är då man är glad att man har en skolad häst som kan stanna på en sekund.

Jag har nämligen som berlock  en stigbygel i massivt guld som min mamma har låtit göra hos en guldsmed och förutom att den är värd ganska mycket pengar har den ett affektionsvärde som inte hade gått att ersätta.

Eftersom Vicke stannade direkt hann jag fånga både kedja och berlock (berlocken hade glidit ner i ridbyxorna!!!) och det var väl en himla tur för i ridhusbottnen hade jag troligen aldrig hittat den!

bild(1)

Poserar i sitt nya regntäcke dagen till ära.

bild(2)

Fortfarande betessäsong. Det finns några blad i vår grannes trädgård som Soya är väldigt förtjust i.

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Görel

  Ibland har man tur!! (och kanske skicklighet också)
  Soya är mycket söt i sitt regnställ, men när är hon eller hennes syster Zahra inte söta. 😉
  Julhelgen har inneburit en del tur för min del, fast jag hade inte/eller var inte igång att tappa något så värdefullt som du, fast jag tappade mina saker. 🙁
  Den 5 oktober tappade jag en ring i järn som jag var mycket glad för. Jag tappade den på min brors grusgång. Julafton fick jag syn på något rostigt i den grusgången, det var min ring!!! Överkörd av bilar vid flera tillfällen, lite deformerad och rostig. Nu har jag lyckats böja till den så jag kan ha den på ringfingret, men inte fått bort rosten. Har inte jobbat så mycket med det. När jag tappade den hade jag den på pekfingret så ringen har tryckts ihop en aning.
  Första helgen i december tappade jag ett par röda vantar (nålbundna, som jag gjort själv) Juldagen hittade jag dem på ett elskåp. Nu ska jag bara tvätta dem efter tre veckor ute.
  Ibland ska man ha tur!! Hoppas precis som du på att det nya året blir tursamt!!
  Gott Nytt ÅR!
  önskar
  Görel, Zahra, Hilda och katterna Amie, Cordelia och Aine

  Svara
  • Birgitta

   Tack Görel; jag, Micke, Soya och Gullis önskar er detsamma.

   Och ja, jag instämmer helt i att ”allt klär en skönthet”- läs: Soya.

   Roligt att du återfann dina saker- jag som i princip aldrig blir av med något blir väldigt frustrerad när det väl händer och hade jag vetat att min berlock låg i ridhusbottnen hade jag nog retat mig hur länge som helst.

   Såvida jag inte har lyckliggjort någon ligger ett av mina guldarmband fortfarande i ridskolans ridhusbotten- detta hände för ”tusen” år sedan.

   Svara
 2. Jenny J

  Litet onödigt men gulligt tips, på myone finns det ett hundtäcke som ser ut precis som ett hästtäcke! Är lite sugen…;-)

  Svara
   • Jenny J

    Det har jag också sett. Täcket på myone har likadana spännen som på ett hästtäcke, tror att det fanns olika färger 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>